Communicatieadviseur Mr. Inkoop Zorg en Welzijn 32-36 u p/w

Jij bent en krijgt energie om ingewikkelde materie te vertalen naar duidelijke en overtuigende communicatie. Jij weet als geen ander hoe je contact maakt met en een boodschap overbrengt naar zorgprofessionals, interne stakeholders en Rotterdammers die zorg nodig hebben. Hiermee draag je bij aan heldere communicatie over de zorg vanuit gemeente Rotterdam en maak je het verschil voor veel Rotterdammers.

Als Communicatieadviseur werk je samen met collega-adviseurs aan de opgave Inkoop. Deze veranderingen moeten zowel in- als extern gecommuniceerd worden. Vanuit jouw rol als Communicatieadviseur ben je samen met een senior adviseur communicatie verantwoordelijk voor de totale communicatie van het inkooptraject. Je vertaalt de strategie naar concrete acties en bent verantwoordelijk voor de uitvoering daarvan.
Het coördineren en redigeren van (web)berichten en nieuwsbrieven en het opzetten en beheren van een online community zijn enkele taken in jouw werkpakket. Ook heb je affiniteit met het ontwikkelen van communicatiemiddelen zoals infograpics en video. Je bent breed inzetbaar, een enthousiaste teamplayer en gaat doortastend te werk.

De afdeling

De afdeling Communicatie van de gemeente Rotterdam bestaat in totaal uit circa 300 communicatieprofessionals. Deze afdeling levert een breed scala aan diensten, van corporate tot interne communicatie, van campagnes tot omgevingscommunicatie of van tekstredactie tot evenementenorganisatie. Vanuit deze afdeling werken de communicatieprofessionals voor de verschillende afdelingen en clusters. Je komt te werken in het communicatieteam dat werkt voor de clusters Maatschappelijk Ontwikkeling en Werk en inkomen. Dit team bestaat uit 50 professionals. 

Onze organisatie

De Communicatieadviseurs bij de clusters Maatschappelijke Ontwikkeling en Werk en Inkomen ondersteunen de medewerkers en directie binnen de werkvelden welzijn, zorg, jeugd & onderwijs, Rotterdammers in beweging, taal & integratie, gezondheid en sport & cultuur, arbeidsparticipatie en inkomenszekerheid. 
Onze gezamenlijke opgave met collega’s en externe partners is: het leven van Rotterdammers gezonder en makkelijker te maken, zorgen dat alle Rotterdammers meedoen en dat elke Rotterdammer zijn kansen optimaal kan benutten. Rotterdammers bepalen in toenemende mate welke onderwerpen ertoe doen. Het is aan ons om die issues tijdig te signaleren en erop in te spelen. 
Je komt te werken voor het programma inkoop en implementatie maatschappelijke ondersteuning en jeugdhulp. Het inkooptraject heeft invloed op de hulp en ondersteuning van circa 53.000 Rotterdammers. Het is een complex en divers veld van meer dan honderd aanbieders. In 2018 zijn de huidige contracten voor wmo-maatwerk, jeugdhulp en specialisten wijkteam ingegaan en deze lopen in 2022/ 2023 af. Inkoop is een middel om goede hulp en ondersteuning voor Rotterdammers te organiseren. En het is een middel om inhoudelijke verbeteringen in die hulp en ondersteuning te realiseren.

Wat wordt er van jou gevraagd?

KNOCK-OUT:

  • Je hebt minimaal een relevante HBO of WO opleiding bij voorkeur op het gebied van communicatie.
  • Je hebt minimaal 4 jaar ervaring in het communicatievak, waarvan 2 jaar relevante werkervaring bij een gemeentelijke overheidsinstelling of zorginstelling.
  • Je hebt ervaring met communicatie in het sociaal domein.
Reacties van kandidaten die geen kennis van/ervaring met de gestelde eisen hebben, worden door de opdrachtgever terzijde gelegd.

Gunningscriteria:

  • Je hebt ervaring met het omzetten van beleidsmatige teksten naar heldere en begrijpelijk taal.
  • Je hebt ervaring met stakeholdermanagement.
  • Je hebt ervaring met interne communicatie.
  • Je hebt ervaring met het laten maken van infographics, animaties, filmpjes en toolboxen.
  • Je hebt samengewerkt aan complexe communicatie-opgave met communicatieadviseurs die bij verschillende partijen werken.
Competenties:

Je krijgt er energie van om ingewikkelde materie te vertalen naar duidelijke en overtuigende communicatie. Jij weet als geen ander hoe je contact maakt met en een boodschap overbrengt naar zorgprofessionals, interne stakeholders en Rotterdammers die zorg nodig hebben. Je hebt goede adviesvaardigheden en houdt ervan om problemen op te lossen en opereert resultaatgericht. Je werkt gestructureerd en houdt ervan om overzicht te creëren. Vanuit jouw analytisch inzicht ben je scherp in het analyseren van communicatievraagstukken. Deze analyse zet jij op een natuurlijk manier om in concrete acties. Je kunt onder druk presteren en bent daarom stressbestendig. Verder heb je uitstekende contactuele eigenschappen. Je kunt goed samenwerken en bouwt makkelijk een netwerk op. Je hebt interesse in en gevoel voor bestuurlijke, maatschappelijke en politieke verhoudingen.

Wat krijg je er voor terug?

Opdrachtspecificaties
Referentienummer: 2022-04009
Omgeving: Rotterdam
Startdatum: 1 september
Duur: 5 maanden
Optie op verlenging: Ja
Aantal uur per week: 32-36
Gesprekken: De verificatiegesprekken zullen worden gehouden in week 28 via MS Teams.
Sluitingsdatum: Woensdag 06 juli om 07.30 uur

En? Ben je enthousiast?

Reacties ontvangen wij graag voorzien van:

• Nederlandstalig cv in Word formaat waaruit de gevraagde kennis en ervaring zoals gesteld in de aanvraag duidelijk blijkt.
• Het cv dient voorzien te zijn van naam, geboortedatum en woonplaats.
• Een korte, aan de opdracht gerelateerde motivatie waaruit de gevraagde kennis en ervaring duidelijk blijkt.
• Als wij verder het selectieproces ingaan vragen wij altijd om een zeer specifieke motivatie te schrijven om de kans op succes zo groot mogelijk te maken.

Er kan alleen bij leveranciers met eigen personeel ingehuurd worden als deze in het bezit zijn van een geldige G-Rekening of bereid zijn om een G-Rekening aan te vragen bij inzet van hun kandidaat via BlueTrail.