Communicatieadviseur Interne Communicatie, 24-32 u p/w

Binnen het team Digital Workplace zijn we op zoek naar een Support specialist Communicatie. Je bent verantwoordelijk voor de communicatie van solution Werkplek naar de gebruikers, leidinggevenden en andere betrokkenen en vice versa.
Het is jouw taak veranderingen, verzoeken en nieuws vanuit de teams in begrijpelijke taal via de daarvoor bestemde kanalen aan de beoogde ontvanger(s) aan te bieden.
Wij zoeken een ervaren IT-communicatie specialist die communicatief en proactief is, de juiste verantwoordelijkheid neemt, zaken afrondt en over een breed oplossend vermogen beschikt.

Om deze rol goed te kunnen uitvoeren gebruik je jouw kennis en ervaring voor het communiceren over lopende zaken en veranderingen voor de interne collega's van Waternet op het gebied van IT. Tijdens je dagelijkse werkzaamheden is het van belang dat je samen kunt werken met andere specialisten.

Jouw dagelijkse werkzaamheden bestaan uit:

 • Het opstellen van alle communicatie van en naar de gebruikers van de werkplek zoals nieuwsberichten, aankondigingen van werkzaamheden, specifieke gebruikers e-mails, handleidingen, kennisitems en standaard teksten.
 • Reacties op de communicatie-uitingen verwerken, analyseren en bij de juiste personen informatie inwinnen waar nodig.
 • Het onderhouden van contacten met de leidinggevenden van solution Werkplek om de lopende zaken inzichtelijk te krijgen en hen van advies voorzien over communicatiemogelijkheden.
 • Het assisteren in het inplannen van afspraken voor het bezoek van gebruikers aan onze afdeling voor ondersteuning, zodat de juiste service geboden kan worden.
 • Het assisteren van de afdeling Infrastructuur & Werkplek met afdelingsbrede communicatie, bijvoorbeeld met nieuwsberichten en bij informatiesessies.
ICT-organisatie van Waternet is ondergebracht de afdeling Infrastructuur & Werkplek met 2 solutions: Infrastructuur en Werkplek.
De solution waar je deel van uitmaakt is Werkplek, dat verantwoordelijk is voor alle digitale werkplekken aan de (circa 2300) medewerkers van Waternet met als doelstelling: ”Iedereen kan altijd en overal veilig werken”. Solution Werkplek bestaat uit 3 teams: Service, Support en Desktop. Zij bestaan in totaal uit 34 FTE. Binnen de gehele afdeling I&W wordt Agile gewerkt, zowel met Scrum als Kanban.
Team Service Werkplek verzorgt alle 2-lijns werkzaamheden en ondersteunen hun collega’s in het gebruik van ICT-producten door het oplossen van storingen en afhandelen van meldingen. Deze producten zijn onder andere laptops en iPhones, maar ook alle monitoren, dockingstations en multifunctional printers in de diverse kantoren. Ook de uitlevering, installatie en inname van alle gebruikers-apparatuur hoort bij de werkzaamheden. Het team werkt dagelijks op het hoofdkantoor om medewerkers te helpen met hun apparatuur en werkt in TOPdesk en Microsoft Azure DevOps.
Team Support Werkplek is o.a. verantwoordelijk voor alle decentrale hardware, registratie en inkoop binnen Waternet.
Team Customer Desktop is onder andere verantwoordelijk voor het mobile device management, het packagen van applicaties en de 3e lijns servicedeskvragen. Naast een VDI-werkplek gebaseerd op VMware Horizon wordt er ook gebruik gemaakt van laptops op basis van Windows 10. De werkplekken worden beheerd door Microsoft Intune, Ivanti Automation en Workspace Control (Voorheen RES).

Wat wordt er van jou gevraagd?

Eisen bij de opdracht:

 • Je beschikt over HBO werk- en denkniveau.
 • Je hebt minimaal 3 jaar ervaring als communicatieadviseur.
 • Je hebt minimaal 3 jaar ervaring met schrijven van interne communicatie in een complexe organisatie.
 • Je hebt een utstekende beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift.
Wensen bij de opdracht:
 • Je bent in het bezit van een HBO opleiding communicatie.
 • Je hebt ervaring als communicatieadviseur bij een overheidsorganisatie.
 • Je hebt ervaring met Agile werken.
 • Je hebt ervaring met werken in de IT sector.
Competenties:
 • Je bent zelfstandig, pragmatisch ingesteld en in staat om onder druk te presteren.
 • Je hebt een groot probleemoplossend vermogen, bent flexibel en je hebt een praktische instelling.
 • Je bent accuraat, proactief, communicatief vaardig en schrijft gemakkelijk.
 • Je weet je weg te vinden in een complexe organisatie, je bent niet snel gek te krijgen en je weet wat er speelt op IT gebied.

Wat krijg je er voor terug?

Opdrachtspecificaties
Referentienummer: 2024-03390
Omgeving: Amsterdam/vanuit huis. Flexibel, maar minimaal 50% op kantoor
Startdatum: Z.s.m. na gunning
Einddatum: 12 maanden
Gesprekken: 5 juni 2024 – 10:00 – 11:30 uur
Optie op verlenging: Nee
Aantal uur per week: 24 - 32
Sluitingsdatum: dinsdag 28 mei om 09.00 uur

En? Ben je enthousiast?

Stuur dan je CV met een korte opdrachtgerichte motivatie.

Ons proces
Wij geloven in intensief persoonlijk contact en streven naar een nauwe samenwerking waarin wij met kennis van de opdrachtgever zorgen voor de beste match.
Wij behandelen binnen 24 uur je reactie en nemen vervolgens contact op om dit samen te bespreken. Bij een match worden de eisen en wensen van de opdracht smart uitgeschreven en adviseren we over de inhoud van je CV. Wij staan voor een heldere en transparante communicatie en trachten jou als professional volledig te ontzorgen tijdens het volledige proces.


Follow the BlueTrail - Always on track to the perfect match