Adviseur Informatiebeheer

Binnen het team bedrijfsvoering werk je samen met enthousiaste en behulpzame collega’s, waardoor jij jezelf snel thuis zult voelen. Je krijgt veel vrijheid in hoe je je werk doet. Er is veel variatie in de werkzaamheden van jouw teamgenoten. Maar dat maakt het juist leuk. Je kunt rekenen op een goede en gezellige werksfeer met een glimlach.

Jij bent onze adviseur informatiebeheer en een echte specialist. Je vindt het fijn dat je de vrijheid krijgt om zelf invulling te geven aan die functie. Het ene moment denk je met collega’s mee over hoe zij hun informatie het beste kunnen opslaan. Het andere moment maak je een werkinstructie of duik je in de nieuwe wetgeving. Zo draag jij samen met je collega’s bij aan een fijne, veilige en duurzame leefomgeving in regio Rivierenland.

Je belangrijkste werkzaamheden
Jij bent hét aanspreekpunt voor collega’s met vragen en opmerkingen over het informatiebeheer binnen ODR. Je hebt een proactieve houding en geeft je collega’s gevraagd en ongevraagd advies over hoe ze informatie het beste kunnen opslaan en registreren in de verschillende applicaties en op de netwerkschijf.

Zie je tijdens een kwaliteitscontrole mogelijke verbeteringen in werkwijzen of procedures? Dan ga jij als verbinder meteen in gesprek met collega’s van verschillende teams om tot een gezamenlijk gedragen verbetervoorstel te komen. Want jij voelt jezelf verantwoordelijk voor kwalitatief goed informatiebeheer en hebt oog voor ieders belangen. Maar ook voor actuele trends en ontwikkelingen én de vereisten die vanuit archiefwet- en regelgeving aan ons informatiebeheer worden gesteld. In dat kader beheer je dan ook het document structuurplan (DSP), handboek vervanging, selectielijst, pre-depot en de mappenstructuur op de netwerkschijf.

Zo ziet jouw dag op kantoor eruit
Je werkdag start op het kantoor in Tiel. Je installeert jezelf achter één van de flexplekken en praat nog even na met informatiemanager Romy over een overleg van gisteren. Dat overleg was van de regiegroep informatiebeheer, die periodiek bij elkaar komt. Fijn om van je directe collega’s - waaronder applicatiebeheerder Francesca - te weten waar ze mee bezig zijn. Je werkt namelijk vaak samen aan dezelfde zaken. Een outlook-notificatie popt op; over 5 minuten heb je een overleg met vergunningverlener Jorn over het gebruik van documenttypes in het kader van de Omgevingswet. Vanuit het team kwamen een aantal vragen hierover, dus ben jij aan de slag gegaan met het opstellen van een instructie die je nog even kort wilt toelichten. Daarna publiceer je de instructie op het intranet, want de instructie is ook bruikbaar voor andere teams. Rond het middaguur ga je samen lunchen met collega’s in de gezellige kantine van ODR. In de middag heb je verschillende gesprekken gepland staan met collega’s over het archiveren van e-mails. Zo ook met een van de directeuren. Hij wil graag weten waar hij op moet letten bij het opslaan en verwijderen van e-mailberichten in Outlook. Omdat jij hier nog niet alles van af weet, heb je vorige week de Handreiking e-mailarchivering van het Nationaal Archief eens goed doorgenomen en vertaald naar toepasbaar beleid voor de ODR.

Wat wordt er van jou gevraagd?

KNOCK-OUT:

  • Je hebt een relevante afgeronde HBO- of WO-opleiding.
  • Je hebt kennis van archief wet- en regelgeving.
  • Je hebt werkervaring op het gebied van digitaal zaakgericht werken en archiveren, bij voorkeur ook met een kwaliteitszorgsysteem.
Reacties van kandidaten die geen kennis van/ervaring met de gestelde eisen hebben, worden door de opdrachtgever terzijde gelegd.

Gunningscriteria:

  • Je hebt inzicht in de bedrijfs-en werkprocessen van een omgevingsdienst.
  • Je hebt gevoel voor politieke, bestuurlijke verhoudingen.
Competenties:

Je vindt het fijn om zelfstandig aan de slag te gaan en initiatieven te nemen. Als collega’s je benaderen met vraagstukken, dan vind je het een uitdaging om een passende oplossing te vinden. Je denkt actief mee. Als er ontwikkelingen zijn in je vakgebied of er nieuwe wetgeving komt, vertaal jij deze naar jouw werk.

Wat krijg je er voor terug?

Opdrachtspecificaties
Referentienummer: 2023-01726
Omgeving: Tiel
Startdatum: 17 april 2023
Einddatum: 16 oktober 2023
Optie op verlenging: ja
Aantal uur per week: 32-36
Intakegesprek: nog niet bekend
Sluitingsdatum: donderdag 30 maart 2023 om 17.00 uur. Reacties na deze tijd zullen in principe niet worden meegenomen in het selectieproces.

En? Ben je enthousiast?

Reacties ontvangen wij graag voorzien van:

• Nederlandstalig cv in Word formaat waaruit de gevraagde kennis en ervaring zoals gesteld in de aanvraag duidelijk blijkt.
• Het cv dient voorzien te zijn van naam, geboortedatum en woonplaats.
• Een korte, aan de opdracht gerelateerde motivatie waaruit de gevraagde kennis en ervaring duidelijk blijkt.
• Als wij verder het selectieproces ingaan vragen wij altijd om een zeer specifieke motivatie te schrijven om de kans op succes zo groot mogelijk te maken.

Er kan alleen bij leveranciers met eigen personeel ingehuurd worden als deze in het bezit zijn van een geldige G-Rekening of bereid zijn om een G-Rekening aan te vragen bij inzet van hun kandidaat via BlueTrail.