Procedure
Hoe werkt BlueTrail?

Waarom BlueTrail?

De detacheringsmarkt is een zeer beweeglijke markt. Deze markt bestaat uit zeer veel kleine partijen, een behoorlijk aantal middelgrote leveranciers en ook een aantal grotere spelers, allen met een grote en in de regel gezonde concurrentie. Uiteindelijk is het de kunst om je als detacheringsbureau te onderscheiden. BlueTrail streeft dit duidelijk na middels een team van recruitment professionals die een sterk persoonlijke benadering hanteren. Volledige transparantie in alle opzichten staat bij ons voorop. Vanzelfsprekend staat de professionaliteit en vakkennis van onze consultants altijd voorop. Ook de gedegen en gedetailleerde vorm van aanbieden vormen samen met eerder genoemde aspecten de basis voor ons succes en zijn in de regel ook ons onderscheidend vermogen.

Onze procedure

Het proces van de werving & selectie van deze opdrachten binnen de detachering wordt professioneel en volledig naar wens van de opdrachtgever ingevuld. Een standaard procedure bevat de volgende stappen:


Opstellen van de aanvraag/vacature

BlueTrail stelt aan de hand van de beschikbaar gestelde informatie een aanvraag incl. een uitgebreid functieprofiel op. De informatie/input voor deze aanvragen wordt in de regel door de opdrachtgever aangeleverd en wordt vervolgens gepubliceerd.


Benaderen van mogelijke kandidaten

BlueTrail voert op basis van de aanvraag een match uit binnen de eigen database van ca. 20.000 professionals en benadert actief mogelijke kandidaten. Ook wordt er gebruik gemaakt van andere websites gerelateerd aan de markt. Ook reageren veel kandidaten op onze website die dan hun interesse in de vacature tonen.


Voorstellen van de geselecteerde kandidaten

De kandidaat die het beste aansluit bij het (competentie-)profiel en de cultuur van de opdrachtgever, stellen wij bij de eindklant voor met 1) CV, 2) een uitgebreide motivatie en 3) een gedetailleerde uitwerking van de gestelde criteria.


Selectieronde en bemiddeling

Met de geselecteerde kandidaten wordt door ons contact gezocht en een uitgebreid persoonlijk gesprek gevoerd waarbij onze unieke werkwijze doorgenomen wordt. Ook worden er dan meteen afspraken gemaakt en wordt alles per mail vastgelegd om mogelijke misverstanden te voorkomen. Transparantie en duidelijkheid is immers één van onze speerpunten. Vanzelfsprekend wordt ook het Curriculum Vitae van de betreffende kandidaat doorgenomen. Daarnaast wordt uitvoerig ingegaan op de wensen en ambities van de kandidaat. Belangrijk is ook dat alle criteria (eisen en wensen) vanuit de klant van BlueTrail goed doorgenomen/besproken worden met de kandidaat en deze worden ook gemaild bij de verdere bemiddeling.


Begeleiding bij een intakegesprek

Indien de kandidaten die wij hebben voorgesteld worden uitgenodigd, zullen wij de daaropvolgende procedure intensief begeleiden. Hieraan zal altijd een pre-intake (voorbereidend gesprek) vooraf gaan ter voorbereiding en met het doel om de slagingskans zo groot mogelijk te maken.


Nazorg

Indien de door ons voorgestelde kandidaat bij de opdrachtgever gaat beginnen, dan begeleiden wij dat. Enerzijds zal de Backoffice van BlueTrail het contractueel van A tot Z begeleiden en afwikkelen en anderzijds zal er door de recruiter ook regelmatig met de kandidaat contact zijn om te bespreken of alles naar wens verloopt. Belangrijk is uiteraard dat blijkt dat door alle partijen de juiste keuze is gemaakt. Hierdoor zijn wij uiteraard ook in staat om bij vervolgopdrachten nog beter maatwerk te leveren.

Onze Procedure

Always on track
to the perfect match

Jouw carrière

Ben je een professional en toe om een nieuwe stap in jouw carrière te zetten? Sluit je dan aan bij BlueTrail. Waarom BlueTrail? Onze lijfspreuk is “Always on track to the perfect match” en een goede match is dan ook ons handelsmerk. Wij kijken verder dan jouw werkervaring en kennis, wij kijken ook vooral naar jou als persoon.

Waar ligt verder onze kracht? Wij hebben een afspraak is afspraak mentaliteit, zijn doortastend, snel en concreet, hebben jarenlange relaties met onze opdrachtgevers en last but not least: wij hebben passie voor ons vak en kennen de markt!

  1. Inschrijven
  2. Inloggen
BlueTrail gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.