Strategisch Adviseur Digitale Informatievoorziening

Noord-Holland 36 u p/w HBO;Universitair
Swoosh-headers

Functieomschrijving

Voor onze bestuurders zijn we op zoek naar een strategisch adviseur Digitale Informatievoorziening. Een snel veranderende omgeving door technologie en digitalisering? Daar lig jij allang niet meer wakker van. Sterker nog, je hebt er je werk van gemaakt en men kan allang niet meer om jou heen als het gaat om digitale ontwikkelingen.
Ook bij de organisatie ligt er een digitaliseringsopgave. Als strategisch adviseur Digitale Informatievoorziening adviseer jij ons bestuur en directie bij de vertaling en vorming van de bestuurlijke visie op digitalisering voor de organisatie, jij helpt richting te geven. Door het op tijd te verkennen en ontdekken van veranderingen in technologie, de maatschappelijke omgeving en in het beleid voor digitalisering bij de overheid, loop je vooruit op de te vernieuwen bestuurlijke visie op digitalisering en help je bij de vormgeving daarvan. Je bewaakt de strategische koers van de organisatie en de aansluiting hiervan op de bestuurlijke visie. Om als een strategisch adviseur altijd op tijd op de hoogte te zijn van de veranderingen in technologie, de maatschappelijke omgeving en de bestuurlijke veranderingen, neem je deel aan samenwerkingsverbanden, zoals die van de waterschappen. Ook stimuleer je kennisdeling door het deelnemen aan kennissessies en het delen van best practices. Veel informatie die jij ophaalt staat ook beschreven, in beleidsstukken bijvoorbeeld. Deze weet jij in een kort tijdsbestek te analyseren en van een kernachtig advies te voorzien. Zo haal je kennis zowel intern als extern op, om onze bestuurders van de juiste adviezen te voorzien.

Wat ga je doen?

 • Het schrijven van annotaties over digitaliseringsvraagstukken richting het bestuur en de directie. Op deze manier voorzie jij hen van de informatie die zij nodig hebben in diverse overleggen en bijeenkomsten.
 • Mondeling en schriftelijk adviseren van bestuurders in bestuursvergaderingen, zowel volgens een vaststaande vergaderagenda als ad hoc.
 • Aangeven wat de bestuurlijke en maatschappelijke digitaliseringsvraagstukken betekenen voor de strategische ontwikkeling voor digitalisering van de organisatie.
 • Het signaleren van veranderingen in beleid, technologie en maatschappij. Daarop adviezen verstrekken en draagvlak creëren om op deze veranderingen bij de digitalisering van de organisatie in te spelen.
 • Het uitwisselen van relevante informatie tussen de interne organisatie (architect, regisseur digitalisering en afdelingshoofd IT) en externe organisaties (waterschappen, Het Waterschapshuis, andere overheden en kennisorganisaties).
 • Directieleden en bestuurders adviseren over de beleidsontwikkelingen voor digitalisering en informatievoorziening vanuit de centrale en decentrale overheid als dat in het belang van de organisatie is.
Binnen de organisatie zit je in team IT Strategie en Control en werk je samen met twee bevlogen collega’s die net als jij gespecialiseerd zijn in het geven van adviezen over de digitaliseringsopgaven. Hiernaast sta je ook sterk in verbinding met de collega’s van bestuursondersteuning.

Wat wordt er van jou gevraagd?

KNOCK-OUT:

 • Je bent in het bezit van een HBO diploma.
 • Je bent een goede schrijver van stukken voor bestuur en directie.
 • Je hebt kennis van en ervaring met bestuurlijke en politieke processen.
 • Je hebt minimaal 5 jaar ervaring om bestuur en directie zo te adviseren dat ze de juiste bagage hebben om in externe overleggen effectief te handelen. Zonder dat je verzandt in de inhoud kan je goed meedenken.
 • Je hebt minimaal 5 jaar ervaring als strategisch adviseur in de IT. Je bent op de hoogte van de laatste ontwikkelingen omtrent de digitalisering. 
 • Je hebt ervaring met politieke onderhandelingsprocessen. 
 • Je hebt 5 jaar ervaring met het koppelen van bestuurlijke en maatschappelijke digitaliseringsopgaven.
Reacties van kandidaten die geen kennis van/ervaring met de gestelde eisen hebben, worden door de opdrachtgever terzijde gelegd.

Gunningscriteria:
 • Je bent ib het bezit van een Master diploma.
 • Je hebt minimaal 1 jaar (bij voorkeur meer dan 5 jaar) ervaring in de watersector.
 • Je hebt minimaal 1 jaar (bij voorkeur meer dan 5 jaar) ervaring als strategisch adviseur binnen de digitale overheid.
 • Je hebt kennis van relevante wet- en regelgeving en in staat deze toe te passen (minimaal de wet digitale overheid).
Competenties:
 • Jij houdt jezelf van nature op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van digitalisering en weet daar betekenis aan toe te kennen in het belang van de organisatie.
 • Je schakelt snel tussen strategisch en operationeel niveau en weet de hele lijn mee te krijgen.
 • Je beschikt over sensitiviteit voor de bestuurlijke omgeving.
 • Je bent zeer flexibel en hebt veel geduld.
 • Je denkt buiten de bestaande denkkaders en past nieuwe inzichten en kansen toe in jouw werk als adviseur. Zo weet jij jouw omgeving, waaronder de directie, te overtuigen van jouw standpunt met onderbouwde adviezen en weerstand te geven wanneer dat nodig is.
 • Je bent niet makkelijk van je stuk te brengen.
 • Je werkt autonoom en houdt rekening met politieke, bestuurlijke en maatschappelijke gevoeligheden. 
 • Je bent een netwerker, zowel intern als buiten de organisatie en benut jouw netwerk optimaal om de (organisatie) doelen te bereiken.
 • Ten slotte weet jij goed in te schatten hoeveel tijd vernieuwingen nodig hebben om zichzelf te bewijzen en wat het juiste moment is om te evalueren. 

Begint jouw trail hier?
Reageer direct
In het kort


Referentienummer 2020-44129
Locatie Amsterdam
Startdatum 25 januari 2021
Einddatum 31 december 2021
Optie op verlenging Ja
Uren per week 36 u p/w
Intakegesprek 21 januari 2021
Sluitingsdatum 11 januari 2021 11:00

Kan ik je op weg helpen?

Albert de Feij

a.defeij@bluetrail.nl
+31 (0)6 184 204 34
Whatsapp mij

Begint jouw trail hier?

Stuur ons je CV met een korte opdrachtgerichte motivatie.

Swoosh-CTA

Discover your BlueTrail

Onze weg naar jouw nieuwe carrière

Bluetrail-nieuws-2

Snelle respons en opvolging

Nadat jij op een opdracht hebt gereageerd, nemen wij binnen 24 uur contact met jou op en behandelen we jouw reactie.

Bluetrail-nieuws-1

Persoonlijk contact

We gaan met jou in gesprek. Wij kijken niet alleen naar je kennis en werkervaring, maar vooral naar jou als persoon. Dit is voor zowel de professional als de opdrachtgever belangrijk, wij willen de juiste match maken! Als we eenmaal de juiste match hebben gevonden, dan begint jouw BlueTrail en stellen we je voor aan de opdrachtgever!

Bluetrail-nieuws-3

Match en uitwerking

Bij een succesvolle match worden de contracten opgesteld. Door middel van innovaties en digitalisering proberen wij dit proces zo kort mogelijk te maken. Zo kun jij doen waar je goed in bent, terwijl wij zorgen voor alle administratie!

Bluetrail-nieuws-4

Heldere communicatie en ontzorging

Ook tijdens jouw opdracht staan wij altijd voor je klaar. Onze fieldmanagers zorgen er persoonlijk voor dan alles succesvol verloopt!

Swoosh-footer (1)

Follow our trail