Procesmanager

Noord-Holland 32 u p/w Universitair
Swoosh-headers

Functieomschrijving

Het betreft hier projecten in de openbare ruimte van Amsterdam (grootstedelijke context) met een groot aantal stakeholders/betrokken in- en externe partijen/belangen waaraan meestal veel financiële, economische en maatschappelijke risico's zijn te koppelen. De omvang van deze projecten loopt van projecten met een omvang van enkele miljoenen tot projecten met een budget van 200 miljoen of meer en een doorlooptijd van meerdere jaren.

De Vervoerregio Amsterdam (VRA), het Gemeentelijk Vervoerbedrijf (GVB) en de gemeente Amsterdam (directie Metro en Tram) vormen samen de OV-keten voor de regio Amsterdam. Deze keten wordt geoptimaliseerd en de samenwerking wordt geïntensiveerd. Deze veranderingen leiden tot een ingrijpende reorganisatie. De procesmanager reorganisatie werkt in opdracht van de directie Metro en Tram en coördineert de reorganisatie voor het onderdeel MET in goede banen in nauwe samenwerking en afstemming met de ontvangende organisaties VRA en GVB en fungeert tevens als procesmanager voor de in- en oprichting van de nieuwe directie Bijzondere Opdrachten (DBP).

Wat wordt er van jou gevraagd?

KNOCK-OUT:

 • Je beschikt minimaal over een afgeronde WO opleiding in bedrijfskunde, bestuurskunde of een vergelijkbare richting.
 • Je hebt minimaal 2 jaar ervaring met veranderopdrachten bij G4-gemeenten.
 • Je hebt minimaal 5 jaar relevante werkervaring op het gebied van projecten en procesoptimalisatie.
 • Je hebt minimaal 10 jaar ervaring met het samenwerken binnen complexe bestuurlijke verhoudingen en belangen.
Reacties van kandidaten die geen kennis van/ervaring met de gestelde eisen hebben, worden door de opdrachtgever terzijde gelegd.

Gunningscriteria:
 • Je hebt kennis van en ervaring met complexe multi-actor vraagstukken binnen (semi) overheidsorganisaties. Hierbij spelen onder andere de volgende aspecten een rol:
  • De mate van kennis van en ervaring met complexe vraagstukken (analytische vaardigheden);
  • De mate van kennis van en ervaring met samenwerkingsvormen tussen publieke en (semi) private partijen (procesmatige vaardigheden).
  • Persoonlijke vaardigheden om voortgang te maken in situaties waarin meningen van specialisten uiteen lopen (samenwerking)
  • Vaardigheden om te schakelen tussen abstract en concrete vraagstukken (resultaatgericht).
 • Je hebt kennis en ervaring met het sturen van veranderingsprocessen op het snijvlak van mensen en organisaties. Kennis van beheer (infrastructuur/assets) en operatie (uitvoering) binnen organisaties in de mobiliteitssector en ervaring in de (light)rail is hierbij een pré. Criterium: de mate waarin (kwalitatief en in tijd) kennis en ervaring is opgedaan met de relevante verander vraagstukken op het gebied van samenwerking en het overbruggen van cultuurverschillen tussen overheidsorganisaties, semi overheidsorganisaties en private partijen.
Competenties:
 • Omgevingsbewustzijn
 • Samenwerken
 • Relatiebeheer
 • Initiatief
 • Resultaatgerichtheid
 • Overtuigingskracht

Begint jouw trail hier?
Reageer direct
In het kort


Referentienummer 2020-44141
Locatie Amsterdam
Startdatum 1 januari 2021
Einddatum 31 december 2021
Optie op verlenging Ja
Uren per week 32 u p/w

Sluitingsdatum 23 december 2020 07:00

Kan ik je op weg helpen?

Albert de Feij

a.defeij@bluetrail.nl
+31 (0)6 184 204 34
Whatsapp mij

Begint jouw trail hier?

Stuur ons je CV met een korte opdrachtgerichte motivatie.

Swoosh-CTA

Discover your BlueTrail

Onze weg naar jouw nieuwe carrière

Bluetrail-nieuws-2

Snelle respons en opvolging

Nadat jij op een opdracht hebt gereageerd, nemen wij binnen 24 uur contact met jou op en behandelen we jouw reactie.

Bluetrail-nieuws-1

Persoonlijk contact

We gaan met jou in gesprek. Wij kijken niet alleen naar je kennis en werkervaring, maar vooral naar jou als persoon. Dit is voor zowel de professional als de opdrachtgever belangrijk, wij willen de juiste match maken! Als we eenmaal de juiste match hebben gevonden, dan begint jouw BlueTrail en stellen we je voor aan de opdrachtgever!

Bluetrail-nieuws-3

Match en uitwerking

Bij een succesvolle match worden de contracten opgesteld. Door middel van innovaties en digitalisering proberen wij dit proces zo kort mogelijk te maken. Zo kun jij doen waar je goed in bent, terwijl wij zorgen voor alle administratie!

Bluetrail-nieuws-4

Heldere communicatie en ontzorging

Ook tijdens jouw opdracht staan wij altijd voor je klaar. Onze fieldmanagers zorgen er persoonlijk voor dan alles succesvol verloopt!

Swoosh-footer (1)

Follow our trail