Cybersecurity Analist 32-36 u p/w (4fte)

Utrecht 32-36 u p/w HBO;Universitair
Swoosh-headers

Functieomschrijving

GGD GHOR Nederland is dé belangenbehartiger voor de publieke gezondheid en veiligheid in Nederland. Als overkoepelende brancheorganisatie van de 25 Gemeentelijke Gezondheidsdiensten (GGD’en) en Geneeskundige Hulpverleningsorganisaties in de Regio (GHOR) werken wij mét en vóór onze leden aan het versterken van de publieke gezondheid en veiligheid in Nederland. Daarvoor bundelen wij de krachten van onze leden met hun 12.000 professionals. Ook zijn we de verbindende schakel met kennisinstituten, ministeries en andere belangrijke partners.

De kerntaken van de Cybersecurity Analist in het Malware Readiness programma is het opstellen/afronden van Quick Scans, Programma van Eisen, RFI/RFQ/RFP, beoordeling van solution designs van leveranciers en uitvoeren van validatietesten van de te implementeren solutions voor (klant)systemen en infrastructuur. Het programma bestaat uit drie onderliggende projecten, namelijk: Identificeer & Bescherm; Detecteer en Reageer en Herstel & Herstart. Elk project bestaat uit diverse security deliverables. Het Malware Readiness programma bevindt zich momenteel in de Quick Scan fase waarin de delta per deliverable wordt bepaald. Het Malware Readiness programma bestaat momenteel uit tweetal projectleiders, een aantal deeltijd analisten vanuit SOC en CIO Office en architecten. Het programma wordt aangestuurd door de Malware Readiness programmamanager. De Cybersecurity Analist zal aan een van de projectleiders rapporteren.

Over welke kwaliteiten moet een succesvolle Cybersecurity Analist beschikken?

De beste Cybersecurity Analisten hebben een aangeboren achterdocht en een aangeboren nieuwsgierigheid. Dit is een functie die past bij technische mensen die zich kunnen aanpassen aan verandering en elke taak enthousiast en methodisch benaderen. Een grondig begrip van de manier waarop cybercriminelen te werk gaan, is een must voor alle kandidaten.
Er is regelmatig behoefte aan goede communicatie met hogere managers, afdelingshoofden, klanten en andere belanghebbenden. Daarom moet een succesvolle Cybersecurity Analist communicatief vaardig zijn, ook als het gaat om het uitleggen van technische zaken aan mensen met een minder technische achtergrond.

Wat wordt er van jou gevraagd?

KNOCK-OUT:

 • Je hebt een afgeronde studie (WO of HBO) in één van de richtingen: cyber/information security, wiskunde, informatica, business en ICT of een vergelijkbare opleiding.
 • Je spreekt vloeiend in de Nederlandse taal, zowel in woord als geschrift.
 • Je hebt een uitstekend analytisch vermogen.
 • Je hebt minimaal 3 jaar (werk)ervaring in cybersecurity als Analist.
 • Je hebt kennis van netwerktechnologie: routing/switching/TCP-IP/proxies/firewalls, etc.
 • Je hebt kennis van operating systemen: Windows en Linux op beheerdersniveau, meer specifiek de beveiliging ervan.
 • Je hebt kennis van logging en logmechanismen.
 • Je hebt kennis en ervaring met van één of meerdere SIEM en logmanagementsystemen: zoals splunk, elastic, arcsight, loglogic, etc.
 • Je hebt kennis van IDS en endpoint securityoplossingen en pentesting tooling.
 • Je bent ervaren met (ten minste één van de) frameworks zoals Cobit, NIST, SOX, ISO27001, NEN7510, of BIR/VIR/BIO.
 • Je bent professioneel en kritisch, proactief, communicatief vaardig, nauwkeurig, resultaatgericht en je vindt het leuk om in een team te werken.
 • Je bent gecertificeerd in (ten minste één van de) relevante of vergelijkbare certificeringen zoals CISSP, CISM, CISA, CCSK, CCSP, CRISC, CIPP/e of SANS.
Reacties van kandidaten die geen kennis van/ervaring met de gestelde eisen hebben, worden door de opdrachtgever terzijde gelegd.

Gunningscriteria:

 • Je hebt affiniteit met gezondheidszorg.
 • Je hebt een studierichting in IT, Technische Bedrijfskunde of vergelijkbaar.
 • Je bent eerder betrokken geweest bij een Malware en/of Ransomware project.
 • Je hebt een passie voor techniek en cyber security.
Competenties

 • Je bent in staat om Quick Scan analyse te beschrijven met IST, SOLL en Delta van verschillende security deelgebieden.
 • Je bent in staat om een Programma van Eisen (PvE) te maken op basis van de Delta uit de Quick Scans.
 • Je bent in staat om een product selectie uit te voeren op basis van de PvE.
 • Je bent in staat de te implementeren oplossing te toetsen aan de vooraf gedefinieerde eisen.
 • Je kunt met jouw analyses en doorzettingsvermogen diep doordringen tot computers, systemen en netwerken vanuit een security perspectief.
 • Je houdt van een uitdaging en je kan buiten de gebaande paden denken, zodat je tot steeds betere (maatwerk)oplossingen komt.
 • Je staat stevig in je schoenen.
 • Je kunt werken in een organisatie in verandering.
 • Je werkt graag samen in een team, hebt uitstekende communicatieve vaardigheden en weet wat je op welk moment moet zeggen of vragen om je doelen te bereiken.

Begint jouw trail hier?
Reageer direct
In het kort


Referentienummer 2022-06700
Locatie Utrecht
Startdatum 1 december 2022
Einddatum 28 februari 2023
Optie op verlenging Ja
Uren per week 32-36 u p/w

Sluitingsdatum 16 november 2022 09:00

Kan ik je op weg helpen?

Albert de Feij

a.defeij@bluetrail.nl
+31 (0)6 184 204 34
Whatsapp mij

Begint jouw trail hier?

Stuur ons je CV met een korte opdrachtgerichte motivatie.

Swoosh-CTA

Discover your BlueTrail

Onze weg naar jouw nieuwe carrière

Bluetrail-nieuws-2

Snelle respons en opvolging

Nadat jij op een opdracht hebt gereageerd, nemen wij binnen 24 uur contact met jou op en behandelen we jouw reactie.

Bluetrail-nieuws-1

Persoonlijk contact

We gaan met jou in gesprek. Wij kijken niet alleen naar je kennis en werkervaring, maar vooral naar jou als persoon. Dit is voor zowel de professional als de opdrachtgever belangrijk, wij willen de juiste match maken! Als we eenmaal de juiste match hebben gevonden, dan begint jouw BlueTrail en stellen we je voor aan de opdrachtgever!

Bluetrail-nieuws-3

Match en uitwerking

Bij een succesvolle match worden de contracten opgesteld. Door middel van innovaties en digitalisering proberen wij dit proces zo kort mogelijk te maken. Zo kun jij doen waar je goed in bent, terwijl wij zorgen voor alle administratie!

Bluetrail-nieuws-4

Heldere communicatie en ontzorging

Ook tijdens jouw opdracht staan wij altijd voor je klaar. Onze fieldmanagers zorgen er persoonlijk voor dan alles succesvol verloopt!

Swoosh-footer (1)

Follow our trail