UI Designer

Gelderland 32 u p/w 6 maanden HBO
Swoosh-headers

Functieomschrijving

De afdeling Klantinteractie Online houdt zich bezig met het (door)ontwikkelen en onderhouden van de frontends bij het Kadaster. Dit doe je samen met collega UX professionals, contentspecialisten, webanalisten en adviseurs. Bij alles wat wij doen, stellen we de klant centraal en zoeken we naar de beste online klantervaring.

Team UX werkt voornamelijk in een multidisciplinair Gebruikerslab: het Gebruikerslab onderzoekt, ontwerpt en test ideeën en prototypes die het Kadaster wil ontwikkelen. Hierbij zoekt het Gebruikerslab de ideale match tussen gebruikerswensen en de wensen en mogelijkheden vanuit het Kadaster. Naast UX bestaat de vaste kern uit marketing en frontend ontwikkelaars, aangevuld met collega’s uit de organisatie die betrokken zijn bij de trajecten die we doorlopen.

Omschrijving project waarbinnen de inhuurkracht te werk wordt gesteld
Wil je werken aan websites en applicaties waar duizenden mensen per dag mee werken? En ben jij degene die de gebruikers een zo prettig mogelijke gebruikerservaring kan geven? Dan zit je als UI designer bij het Kadaster goed. Binnen het UX-team is er op inhuurbasis ruimte voor een UI designer op een groot en complex project: we zijn bezig om een grote interne applicatie te vernieuwen die het hele ruilverkavelingsproces ondersteunt.

Team UX staat aan de lat om de applicatie makkelijker in gebruik te maken en daardoor de leercurve en foutmarges in het hele verkavelingsproces zo klein mogelijk te maken. Dit doe je samen met UX researchers, inhoudelijke en juridische experts, en natuurlijk de collega’s de de applicatie gebruiken. In dit krachtenveld ben jij betrokken bij het uitwerken van prototypes en concepten naar bruikbare UI designs voor het IT team dat de frontend bouwt. Dit doe je binnen de kaders van het Kadaster design systeem.

Opdrachtomschrijving
Je vertaalt concepten en wireframes naar UI design en zorgt voor overdracht naar de IT-teams. Je wordt er helemaal blij van om de puntjes op de i te zetten en duikt graag in de details.

We zoeken een UI designer die het leuk vindt om in een team in opbouw te werken. Deels zijn er bestaande kaders en is er een design system, maar soms verricht je pionierswerk en worden je designs juist toegevoegd aan het design system. Je brengt je kennis over UI design en design systems mee en verzorgt UI design volgens de specs die onze IT afdelingen nodig hebben. Je wordt blij van een goed opgeleverd design dat een frontend developer kan gaan bouwen zonder problemen.

Belangrijkste technieken, methoden en tools

 • Figma;
 • Figjam;
 • Jira.
De belangrijkste taken en verantwoordelijkheden zijn:
 • Het bouwklaar maken van prototypes en concepten voor de IT teams;
 • Bijdragen aan het Kadaster design systeem;
 • Meewerken binnen het project als UI designer.

Wat wordt er van jou gevraagd?

Eisen bij deze opdracht

 • Je hebt minimaal HBO werk- en denkniveau.
 • Je hebt minimaal 3 jaar ervaring met UX/UI Design.
 • Je hebt voldoende kennis van (het deelnemen aan/begeleiden van) UX trajecten, in de vorm van training, opleiding of aantoonbare ervaring, met UI als specialisatie.
 • Je hebt ervaring met werken in Figma.
 • Je hebt ervaring met Jira en Figjam (of vergelijkbare tooling).
 • Je hebt kennis van design systems en hoe je als UI designer daaraan kunt bijdragen (generiek ontwerpen).
 • Je weet hoe designs te laten voldoen aan de toegankelijkheidswetgeving voor de (semi) overheid: WCAG 2.1 AA, en weten hoe je je designs hieraan moet laten voldoen. Bij voorkeur inclusief ervaring in je portfolio.
Wensen bij deze opdracht
 • Je hebt een opleiding CMD of Interaction Design of vergelijkbaar.
Competenties
 • Zelfstandig kunnen werken aan opdrachten en projecten, binnen een centrale planning en deadlines.
 • Kunnen doorgronden van complexe processen en de juiste vragen te stellen aan de inhoudelijke stakeholders om tot een duidelijk beeld te komen van het werk dat gedaan moet worden.
 • In staat zijn om designs bouwklaar aan te leveren voor IT teams (inclusief reponsive of mobile design en volgens onze Definitions of Done).
 • Een behoorlijke dosis overtuigingskracht en geduld met collega’s voor wie UX nog een onbekend begrip is.
 • Kunnen werken binnen Agile projecten.
 • Communicatief vaardig.
 • Goed kunnen samenwerken.

Begint jouw trail hier?
Reageer direct
In het kort


Referentienummer 2024-05093
Locatie Apeldoorn
Startdatum 1 september 2024
Einddatum 28 februari 2025
Optie op verlenging Ja
Uren per week 32 u p/w
Intakegesprek 9 augustus 2024
Sluitingsdatum 31 juli 2024 16:00

Kan ik je op weg helpen?

Lois Duivenvoorden

l.duivenvoorden@bluetrail.nl
+31 (0)6 272 569 30
Whatsapp mij

Begint jouw trail hier?

Stuur ons je CV met een korte opdrachtgerichte motivatie.

Swoosh-CTA

Discover your BlueTrail

Onze weg naar jouw nieuwe carrière

Bluetrail-nieuws-2

Snelle respons en opvolging

Nadat jij op een opdracht hebt gereageerd, nemen wij binnen 24 uur contact met jou op en behandelen we jouw reactie.

Bluetrail-nieuws-1

Persoonlijk contact

We gaan met jou in gesprek. Wij kijken niet alleen naar je kennis en werkervaring, maar vooral naar jou als persoon. Dit is voor zowel de professional als de opdrachtgever belangrijk, wij willen de juiste match maken! Als we eenmaal de juiste match hebben gevonden, dan begint jouw BlueTrail en stellen we je voor aan de opdrachtgever!

Bluetrail-nieuws-3

Match en uitwerking

Bij een succesvolle match worden de contracten opgesteld. Door middel van innovaties en digitalisering proberen wij dit proces zo kort mogelijk te maken. Zo kun jij doen waar je goed in bent, terwijl wij zorgen voor alle administratie!

Bluetrail-nieuws-4

Heldere communicatie en ontzorging

Ook tijdens jouw opdracht staan wij altijd voor je klaar. Onze fieldmanagers zorgen er persoonlijk voor dan alles succesvol verloopt!

Swoosh-footer (1)

Follow our trail