Teammanager Advies

Drenthe 36 u p/w 3 maanden HBO;Universitair
Swoosh-headers

Functieomschrijving

Meppel is een relatief kleine gemeente ( circa 35.000 inwoners), maar met grote ambities en allure (een verzorgingsgebied voor werk en voorzieningen van circa 100.00 inwoners). Klein genoeg om goed in verbinding te staan met elkaar en groot genoeg om daadwerkelijk impact te hebben. Er gebeurt veel in Meppel, want Meppelers zijn ondernemende mensen. Zo zijn er veel grootstedelijke voorzieningen, zoals een schouwburg, een ziekenhuis, een internationale hogeschool, een haven, een uitgebreid winkelaanbod en een bloeiend uitgaansleven. Meppel investeert in duurzaamheid, werk, bereikbaarheid en het geluk van haar inwoners en bedrijven. Kortom, een dynamische organisatie die volop in ontwikkeling is en middenin de samenleving staat.

Sinds september 2020 heeft Meppel zich georganiseerd in 14 teams die elk worden aangestuurd door een teammanager. Korte lijnen en de verantwoordelijkheden daar beleggen waar nodig is, maken de organisatie wendbaar en flexibel. Op deze manier kunnen de ambtelijke en bestuurlijke organisatie optimaal met elkaar in verbinding staan.
Het team Advies bestaat uit 4 clusters: inkoop en contractmanagement, juridisch advies, communicatie en personeel en organisatie. Het team adviseert intern bestuur, management en medewerkers.
Voor dit team zoeken wij in verband met ziektevervanging een interim teammanager voor in eerste instantie 3 maanden, met een optie tot verlenging.

Wat ga je doen?

 • Je geeft integraal leiding aan professionals (van adviseurs tot uitvoering). Als teammanager heb je een coachende stijl van leidinggeven en inspireer je je medewerkers.
 • Je werkt aan de verdere doorontwikkeling van het team.
 • Je bent een sparringpartner voor je medewerkers op de complexe dossiers.
 • Je voert portefeuilleoverleg en adviseert het bestuur.
 • Specifieke projecten en aandachtspunten vanuit jouw rol als teammanager zijn organisatieontwikkeling en de evaluatie van onze Koers.

Wat wordt er van jou gevraagd?

Eisen bij de opdracht:

 • Je hebt minimaal een relevante afgeronde HBO opleiding bij voorkeur richting juridisch en/of bestuurswetenschappen.
 • Je hebt minimaal 5 jaar in de afgelopen 7 jaar leidinggevende ervaring in een vergelijkbaar team bij een gemeente.
Wensen bij de opdracht:

 • Je hebt een afgeronde WO opleiding bij voorkeur richting juridisch en/of bestuurswetenschappen.
 • Je hebt kennis en ervaring met organisatieontwikkeling en evaluatietrajecten van organisatieontwikkeling binnen een gemeente.
 • Je hebt ruime kennis en ervaring (3 jaar in de afgelopen 5 jaar) met: opgavegericht werken, politiek-bestuurlijke dossiers, bedrijfsvoeringsvraagstukken (waaronder P&C cyclus).
Competenties:

 • Je bent in staat om zowel op resultaten te managen als je medewerkers te inspireren en motiveren met name op het gebied van zelforganisatie en eigenaarschap.
 • Je bent resultaatgericht, overtuigend en besluitvaardig, omgevingsbewust, vindt samenwerken een vanzelfsprekendheid.
 • Daarnaast heb je een goed ontwikkelde politiek-bestuurlijke antenne en heb je verstand van bedrijfsvoering vraagstukken.
 • Je bent helder en krachtig in je communicatie.

Begint jouw trail hier?
Reageer direct
In het kort


Referentienummer 2024-04001
Locatie Meppel
Startdatum 8 juli 2024
Einddatum 30 september 2024
Optie op verlenging Ja
Uren per week 36 u p/w

Sluitingsdatum 19 juni 2024 07:00

Kan ik je op weg helpen?

Albert de Feij

a.defeij@bluetrail.nl
+31 (0)6 184 204 34
Whatsapp mij

Begint jouw trail hier?

Stuur ons je CV met een korte opdrachtgerichte motivatie.

Swoosh-CTA

Discover your BlueTrail

Onze weg naar jouw nieuwe carrière

Bluetrail-nieuws-2

Snelle respons en opvolging

Nadat jij op een opdracht hebt gereageerd, nemen wij binnen 24 uur contact met jou op en behandelen we jouw reactie.

Bluetrail-nieuws-1

Persoonlijk contact

We gaan met jou in gesprek. Wij kijken niet alleen naar je kennis en werkervaring, maar vooral naar jou als persoon. Dit is voor zowel de professional als de opdrachtgever belangrijk, wij willen de juiste match maken! Als we eenmaal de juiste match hebben gevonden, dan begint jouw BlueTrail en stellen we je voor aan de opdrachtgever!

Bluetrail-nieuws-3

Match en uitwerking

Bij een succesvolle match worden de contracten opgesteld. Door middel van innovaties en digitalisering proberen wij dit proces zo kort mogelijk te maken. Zo kun jij doen waar je goed in bent, terwijl wij zorgen voor alle administratie!

Bluetrail-nieuws-4

Heldere communicatie en ontzorging

Ook tijdens jouw opdracht staan wij altijd voor je klaar. Onze fieldmanagers zorgen er persoonlijk voor dan alles succesvol verloopt!

Swoosh-footer (1)

Follow our trail