Teamcoordinator Financiën 24 u p/w

Zuid-Holland 24 u p/w 6 maanden HBO
Swoosh-headers

Functieomschrijving

De Gemeente Leiden biedt een boeiende functie in een dynamische werkomgeving. Jij krijgt bij ons de uitdaging om het team Financiën binnen het cluster Publiekszaken, Handhaving en Veiligheid operationeel aan te sturen en te begeleiden in de diverse veranderingen.
Je bent het eerste aanspreekpunt en spin in het web voor het team en je zorgt voor een optimale samenwerking binnen de gehele procesketen, over team- en afdelingsgrenzen heen. Je motiveert, inspireert en enthousiasmeert. Je bent voor een aantal projecten de vooruitgeschoven post en zorgt dat deze goed worden geïmplementeerd en dat de belangen van het team in de diverse gremia worden behartigd.
Daarnaast begeleid je het team bij de voorgenomen organisatiewijziging. Het team Financiën bestaat momenteel uit 5 medewerkers. Het team heeft lange tijd zelfstandig geopereerd, maar gezien de vele verandering die zowel binnen het team als de afdeling (niet altijd vlekkeloos ver)lopen, heeft het team tijdelijk ondersteuning gekregen. Door vertraging in de organisatorische overgang is een vervolg op deze ondersteuning gewenst.
Team Financiën heeft te maken met veel projecten waarbij de veranderingen ook weer effect hebben op elkaar, zoals:

 • Nieuw financieel systeem (Pal21) (implementatie in oktober 2022, maar nog niet afgerond door instabiliteit);
 • Nieuw systeem voor vergunningverlening (PowerBrowser);
 • Doorontwikkeling van de parkeerapplicatie (City Permit);
 • Uitbreiding van het betaald parkeergebied (gefaseerd vanaf 15 mei 2023).
Je bent voor een aantal projecten de gelegeerd ambtelijk opdrachtgever of neemt namens het team deel aan projectgroepoverleggen. Je zorgt er daarbij voor dat de medewerkers meegenomen worden in de plannen en dat deze projecten goed worden geïmplementeerd en op elkaar aansluiten. Daarnaast zorg je er met het team voor dat de reguliere werkzaamheden goed verlopen en waar nodig worden verbeterd. Dit doe je over de gehele procesketen en dus over de eigen team- en afdelingsgrenzen heen.
Je rapporteert over de performance van processen en ICT-ondersteuning en onderneemt bij achterblijvende prestaties passende acties in samenwerking met het team of andere organisatieonderdelen. Team Financiën afdeling is onderdeel van de afdeling Ontwikkeling Publieke Dienstverlening (p.m. 50 medewerkers).
Deze afdeling is afgelopen jaren flink gegroeid en onlangs is de afdelingsstructuur aangepast. Als onderdeel daarvan is ook gekeken waar in de organisatie team Financiën het best kon worden gepositioneerd. De financieel medewerkers verrichten de financiële werkzaamheden voor de parkeren, markten en water. De vergunningenverlening is daarbij georganiseerd bij team Afdeling Vergunningen (cluster PHV) en het beleid wordt binnen cluster Stedelijke Ontwikkeling ontwikkeld. De overkoepelende financiële afhandeling ligt bij cluster Interne Dienstverlening en Advisering (IDA).

Uit het onderzoek is het voorgenomen besluit gekomen dat het team per 1 januari 2025 overgaat naar team Financieel Beheer en Debiteuren (cluster IDA). Het is belangrijk dat het team goed wordt begeleid richting deze overgang, hierover goede afspraken worden gemaakt en zaken praktisch worden ingeregeld. De organisatorische inrichting van de verschillende ketenprocessen is daarbij een belangrijk aandachtspunt.
Daarnaast gaat per 1 mei 2025 een van de medewerkers met vervroegd pensioen en de werkzaamheden door de uitbreiding van het betaald parkeergebied meer toegenomen dan verwacht. Er ligt daarom tevens een opdracht om de vacatureruimte die hierdoor ontstaat op een goede manier in te vullen en er daarbij voor te zorgen dat de (belangrijkste) werkzaamheden op effectieve en robuuste wijze (kunnen) worden uitgevoerd.

Wat wordt er van jou gevraagd?

Eisen bij de opdracht:

 • Je hebt ervaring met (het begeleiden van medewerkers in) financiële uitvoeringsprocessen.
 • Je hebt ervaring met het begeleiden van medewerkers naar een (organisatorische) verandering.
 • Je hebt HBO werk- en denkniveau.
 • Je hebt relevante ervaring met ICT-projecten.
 • Je hebt ervaring in een soortgelijke rol bij een gemeentelijke organisatie.
Wensen bij de opdracht:

 • Je hebt ervaring met het begeleiden van medewerkers naar een (organisatorische) veranderingen.
 • Je hebt ervaring met het begeleiden en coachen van medewerkers op de werkvloer.
 • Je hebt ervaring met het opstellen van een voorstellen op directieniveau, leidend tot besluitvorming.
 • Je hebt ervaring met het begeleiden van ICT veranderingen.
 • Je bent flexibel inzetbaar.
Competenties:

 • Je hebt lenigheid om te schakelen tussen de verschillende niveaus in de organisatie.
 • Je hebt vermogen om snel kennis en inzicht op te bouwen over nieuwe problematieken en werkvelden.

Begint jouw trail hier?
Reageer direct
In het kort


Referentienummer 2024-03912
Locatie Leiden
Startdatum 3 juli 2024
Einddatum 31 december 2024
Optie op verlenging Ja
Uren per week 24 u p/w

Sluitingsdatum 17 juni 2024 07:00

Kan ik je op weg helpen?

Albert de Feij

a.defeij@bluetrail.nl
+31 (0)6 184 204 34
Whatsapp mij

Begint jouw trail hier?

Stuur ons je CV met een korte opdrachtgerichte motivatie.

Swoosh-CTA

Discover your BlueTrail

Onze weg naar jouw nieuwe carrière

Bluetrail-nieuws-2

Snelle respons en opvolging

Nadat jij op een opdracht hebt gereageerd, nemen wij binnen 24 uur contact met jou op en behandelen we jouw reactie.

Bluetrail-nieuws-1

Persoonlijk contact

We gaan met jou in gesprek. Wij kijken niet alleen naar je kennis en werkervaring, maar vooral naar jou als persoon. Dit is voor zowel de professional als de opdrachtgever belangrijk, wij willen de juiste match maken! Als we eenmaal de juiste match hebben gevonden, dan begint jouw BlueTrail en stellen we je voor aan de opdrachtgever!

Bluetrail-nieuws-3

Match en uitwerking

Bij een succesvolle match worden de contracten opgesteld. Door middel van innovaties en digitalisering proberen wij dit proces zo kort mogelijk te maken. Zo kun jij doen waar je goed in bent, terwijl wij zorgen voor alle administratie!

Bluetrail-nieuws-4

Heldere communicatie en ontzorging

Ook tijdens jouw opdracht staan wij altijd voor je klaar. Onze fieldmanagers zorgen er persoonlijk voor dan alles succesvol verloopt!

Swoosh-footer (1)

Follow our trail