Strategisch Secretaris regionale Versnellingstafel

Zuid-Holland 28 u p/w 12 maanden HBO
Swoosh-headers

Functieomschrijving

Holland Rijnland is een samenwerkingsorgaan van, voor en door de 13 gemeenten die samen de regio Holland Rijnland vormen. Binnen deze gemeenschappelijke regeling wordt o.a. gewerkt aan het tot uitvoering brengen van projecten die alleen tot stand kunnen komen als gemeenten samen werken. Niet alleen omdat de projecten vaak grensoverschrijdend zijn, maar ook omdat vaak voor deze projecten steun benodigd is van andere overheden.
De Regionale Versnellingstafel Woningbouw is opgericht om de bouw van meer nieuwe woningen te stimuleren in de regio Holland Rijnland. Het doel is om in de periode van 2022 tot en met 2030 30.500 nieuwe woningen te realiseren, waarvan 30% sociaal en 30% betaalbaar.

Als strategisch secretaris fungeer je als eerste aanspreekpunt voor nieuwe en lopende casuïstiek die door gemeente, corporatie of markt wordt ingediend. Je denkt inhoudelijk mee over mogelijke oplossingsrichtingen, of je benut hiervoor het netwerk dat de Versnellingstafel heeft opgebouwd. Daarnaast zorg je voor uitwisseling met andere regionale Versnellingstafels, de landelijke Versnellingstafel, de koepel van corporaties, het RVO, de provincie Zuid-Holland en het ministerie van BZK. Je fungeert als secretaris voor de regionale Versnellingstafel en de vooroverleggen van de regionale Versnellingstafel met de marktpartijen, gemeenten, corporaties en NUTS. Verder onderhoud en bouw je aan het netwerk dat zorgt voor de kracht van deze regionale versnellingstafel. Je draagt bij aan het monitoringssysteem en analyseert op basis van dit systeem rode draden. Ook stuur je de communicatieadviseur en dataspecialist aan en organiseer je de bijeenkomsten van de regionale Versnellingstafel.

Wat wordt er van jou gevraagd?

Eisen bij de opdracht:

 • Je hebt minimaal HBO werk- en denkniveau.
 • Je hebt minimaal 5 jaar ervaring binnen de wereld van projectontwikkeling, bij minimaal twee van de partijen betrokken bij de regionale Versnellingstafel (gemeenten, corporaties, marktpartijen, NUTS).
 • Je bent beschikbaar per augustus 2024.
 • Je hebt affiniteit met de regio Holland Rijnland, bijvoorbeeld door eerdere werkervaring, nevenfuncties of privésfeer.
Wensen bij de opdracht:

 • Je hebt werkervaring binnen de overheid (met voorkeur op gemeentelijk niveau), marktpartijen of corporatie.
 • Je hebt digitale vaardigheden met programma’s zoals Excel en PowerBI.
Competenties:

 • Ambitie en doorzettingsvermogen om bij te dragen aan het versnellen van de woningbouw.
 • Resultaatgericht.
 • Gestructureerd.
 • Gedrevenheid.
 • Teamspeler.
 • Eigenaarschap.
 • Stressbesteding.
 • Geen 9 tot 5 mentaliteit.
 • Inspirerend.
 • Omgevingsbewust.

Begint jouw trail hier?
Reageer direct
In het kort


Referentienummer 2024-05114
Locatie Leiden
Startdatum 14 augustus 2024
Einddatum 14 augustus 2025
Optie op verlenging Ja
Uren per week 28 u p/w

Sluitingsdatum 26 juli 2024 07:00

Kan ik je op weg helpen?

Lois Duivenvoorden

l.duivenvoorden@bluetrail.nl
+31 (0)6 272 569 30
Whatsapp mij

Begint jouw trail hier?

Stuur ons je CV met een korte opdrachtgerichte motivatie.

Swoosh-CTA

Discover your BlueTrail

Onze weg naar jouw nieuwe carrière

Bluetrail-nieuws-2

Snelle respons en opvolging

Nadat jij op een opdracht hebt gereageerd, nemen wij binnen 24 uur contact met jou op en behandelen we jouw reactie.

Bluetrail-nieuws-1

Persoonlijk contact

We gaan met jou in gesprek. Wij kijken niet alleen naar je kennis en werkervaring, maar vooral naar jou als persoon. Dit is voor zowel de professional als de opdrachtgever belangrijk, wij willen de juiste match maken! Als we eenmaal de juiste match hebben gevonden, dan begint jouw BlueTrail en stellen we je voor aan de opdrachtgever!

Bluetrail-nieuws-3

Match en uitwerking

Bij een succesvolle match worden de contracten opgesteld. Door middel van innovaties en digitalisering proberen wij dit proces zo kort mogelijk te maken. Zo kun jij doen waar je goed in bent, terwijl wij zorgen voor alle administratie!

Bluetrail-nieuws-4

Heldere communicatie en ontzorging

Ook tijdens jouw opdracht staan wij altijd voor je klaar. Onze fieldmanagers zorgen er persoonlijk voor dan alles succesvol verloopt!

Swoosh-footer (1)

Follow our trail