Risicomanager 24 u p/w

Utrecht 24 u p/w 12 maaanden HBO
Swoosh-headers

Functieomschrijving

De werven zijn een rijksmonument en onderdeel van een slim middeleeuws havencomplex van werven en werfkelders. Werven, muren, kelders, water en wegen zijn allemaal nauw verweven. Hetzelfde geldt voor het eigendom van bewoners, ondernemers en gemeente. Met het Programmaplan “werk aan de werf” werken we aan het herstellen en voorkomen van schade aan erfgoed, het beheren van het erfgoed, het voorkomen van onveilige situaties en het beter invullen van onze buren en zorgplicht. Dit doen we o.a. door het uitvoeren van onderhoud aan de wal- en kluismuren, het herstel van kelders en het weren van te zwaar verkeer. Daarnaast is het herstellen en verbeteren van vertrouwen tussen bewoners, eigenaren en gemeente één van de belangrijke doelen van het programma. Een transparant en beheerst programma is daarvoor cruciaal. Dit betekent dus ook dat we veel aandacht geven aan risicomanagement. Het programmateam en de projectteams in de uitvoering sturen actief op alle risico’s.

Taken

Je gaat aan de slag als risicomanager voor het programma werven en de uitvoeringsprojecten. Het programma bestaat uit algemene taken en uitvoeringsactiviteiten. Dit zijn o.a. maatregelen ten behoeve van het weren van te zwaar verkeer, diverse onderzoekswerkzaamheden, het vervangen van walmuren (o.a. Oudegracht), het vervangen van kluismuren (o.a. Kromme Nieuwegracht, Drift, Plompetorengracht), het begeleiden voor het en/of het uitvoeren van het herstellen van kelders in het wervengebied. Als risicomanager zorg je ervoor dat het programma en de projectteams proactief en gericht sturen op risico’s. Je hebt contact met alle specialisten om ervoor te zorgen dat vanuit een zo breed mogelijk perspectief gekeken wordt naar mogelijke kansen en bedreigingen. Je bent een kritische sparringpartner van de projectmanagers, de manager programmabeheersing en de overige teamleden. Daarnaast werk je samen met de andere risicomanagers en de planningsadviseurs binnen het programma.

Werkzaamheden

 • Je organiseert en begeleidt risicosessies en je voert risico gesprekken;
 • Je vertaalt risico’s naar effecten op planning, begroting en kwaliteit;
 • Je implementeert het risicobeheersingsplan / risicodossier en zorgt dat dit ten alle tijden actueel is;
 • Je zet het centraal risicoregister voor de inzet van beheersmaatregelen op en onderhoud het risicoregister;
 • Je stelt rapportages voor het projectteam en de interne opdrachtgever op over de stand van zaken, de (strategische) risico’s en de beheersmaatregelen;
 • Gevraagd en ongevraagd beoordeel je risico’s en beheersmaatregelen en je doet voorstellen tot verbetering;
 • Je analyseert de risicodossiers en ziet de grote lijnen en toetst die in het team;
 • Coaching bij toepassing risicomanagement.

Wat wordt er van jou gevraagd?

Eisen bij de opdracht:

 • Je beschikt over minimaal HBO werk- en denkniveau.
Wensen bij de opdracht:

 • Je hebt ervaring met de RISMAN-methode en met Monte Carlo analyses.
 • Je hebt werkervaring bij een (grote) gemeente of een opdracht uitgevoerd voor een gemeente.
 • Je hebt ervaring binnen een IPM team.
 • Je hebt een aantal jaren werkervaring als risicomanager voor een complexe stedelijke overheidsorganisatie of bij een aannemer in de fysieke projectenwereld.

Begint jouw trail hier?
Reageer direct
In het kort


Referentienummer 2024-04036
Locatie Utrecht
Startdatum 1 september 2024
Einddatum 1 september 2025
Optie op verlenging Ja
Uren per week 24 u p/w
Intakegesprek 3 juli 2024
Sluitingsdatum 21 juni 2024 08:30

Kan ik je op weg helpen?

Albert de Feij

a.defeij@bluetrail.nl
+31 (0)6 184 204 34
Whatsapp mij

Begint jouw trail hier?

Stuur ons je CV met een korte opdrachtgerichte motivatie.

Swoosh-CTA

Discover your BlueTrail

Onze weg naar jouw nieuwe carrière

Bluetrail-nieuws-2

Snelle respons en opvolging

Nadat jij op een opdracht hebt gereageerd, nemen wij binnen 24 uur contact met jou op en behandelen we jouw reactie.

Bluetrail-nieuws-1

Persoonlijk contact

We gaan met jou in gesprek. Wij kijken niet alleen naar je kennis en werkervaring, maar vooral naar jou als persoon. Dit is voor zowel de professional als de opdrachtgever belangrijk, wij willen de juiste match maken! Als we eenmaal de juiste match hebben gevonden, dan begint jouw BlueTrail en stellen we je voor aan de opdrachtgever!

Bluetrail-nieuws-3

Match en uitwerking

Bij een succesvolle match worden de contracten opgesteld. Door middel van innovaties en digitalisering proberen wij dit proces zo kort mogelijk te maken. Zo kun jij doen waar je goed in bent, terwijl wij zorgen voor alle administratie!

Bluetrail-nieuws-4

Heldere communicatie en ontzorging

Ook tijdens jouw opdracht staan wij altijd voor je klaar. Onze fieldmanagers zorgen er persoonlijk voor dan alles succesvol verloopt!

Swoosh-footer (1)

Follow our trail