Projectleider selectie en implementatie projectmanagementsysteem

Gelderland 16 u p/w 9 maanden HBO
Swoosh-headers

Functieomschrijving

ArtEZ University of the Arts is de thuisbasis voor een diverse, internationale gemeenschap van studenten, docenten en onderzoekers die bij ons de ruimte vinden voor artistieke, intellectuele en persoonlijke groei. Kunst bindt ons. Kunst zet aan tot vernieuwende ideeën en alternatieve denkwijzen. Ons motto is: kunst verandert. Art changes. Met inspirerend kunstonderwijs op hbo bachelor- en masterniveau en toonaangevend artistiek onderzoek creëert ArtEZ de plek waar je een verschil kunt maken, in de kunst én in de samenleving. ArtEZ heeft circa 3.000 studenten en 900 docenten en andere medewerkers en heeft locaties in Arnhem, Enschede en Zwolle.

De opdracht met jouw verantwoordelijkheden

ArtEZ is op zoek naar een ervaren projectleider voor de selectie en implementatie van een nieuw projectmanagementsysteem. De projectleider zal een projectteam opzetten waarin vertegenwoordigers van diverse afdelingen, zoals Onderzoek & Valorisatie, Financieel Economische Zaken, Control & Advies, HR, en ICT, samenwerken. De projectleider is verantwoordelijk voor de volgende taken:

 • Oprichten van het projectteam: Identificeren en selecteren van vertegenwoordigers van relevante afdelingen die met het nieuwe systeem zullen werken.
 • Behoeften inventariseren: In kaart brengen van de behoeften van stakeholders door middel van interviews, enquêtes en workshops.
 • Planning en coördinatie: Opstellen van een gedetailleerde planning voor de keuze en implementatie van het projectmanagementsysteem, inclusief deadlines en mijlpalen.
 • Analyse van requirements: Samen met het projectteam de vereisten en wensen voor het nieuwe systeem analyseren en documenteren.
 • Selectie van systemen: Voorstellen van een beperkt aantal systemen op basis van de inventarisatie en analyse.
 • Testfase coördineren: Organiseren en begeleiden van een testfase waarin de geselecteerde systemen worden geëvalueerd door de stakeholders.
 • Evaluatie en besluitvorming: Uitvoeren van een tweede analyse na de testfase en samen met de stakeholders tot een gefundeerde keuze komen voor het aan te schaffen systeem.
 • Implementatiebegeleiding: Begeleiden van de implementatie van het gekozen systeem, inclusief training van gebruikers en integratie met bestaande ArtEZ-systemen.
 • Communicatie: Zorgdragen voor duidelijke en consistente communicatie gedurende het hele project naar alle betrokkenen.
 • Nazorg en evaluatie: Na de implementatie zorgen voor nazorg, evaluatie van het project en eventuele aanpassingen doorvoeren op basis van feedback van gebruikers.
(School)vakanties worden door opdrachtgever niet vergoed en kunnen derhalve niet bij Opdrachtgever in rekening gebracht worden

Wat wordt er van jou gevraagd?

Eisen bij de opdracht:

 • Je hebt minimaal HBO werk- en denkniveau.
Wensen bij de opdracht:

 • Je hebt minimaal 5 jaar werkervaring binnen het Hoger onderwijs.
 • Je hebt relevante projectervaring binnen een complexe organisatie bestaande uit meerdere academies, opleidingen en afdelingen.
 • Je hebt ervaring met het werken in een organisatiegevoelig krachtenveld binnen het onderwijs 
 • Je hebt de vaardigheid in het opstellen van adviezen resulterend in een eindrapport/eindproduct.
 • Je hebt gedegen kennis van en relevante werkervaring met projectmanagement en met AGILE en LEAN werken middels training, cursus en/of opleiding.
 • Je hebt kennis rondom de AVG.

Begint jouw trail hier?
Reageer direct
In het kort


Referentienummer 2024-05188
Locatie Arnhem
Startdatum 1 september 2024
Einddatum 1 juni 2025
Optie op verlenging Ja
Uren per week 16 u p/w
Intakegesprek 22 augustus 2024
Sluitingsdatum 13 augustus 2024 15:00

Kan ik je op weg helpen?

Albert de Feij

a.defeij@bluetrail.nl
+31 (0)6 184 204 34
Whatsapp mij

Begint jouw trail hier?

Stuur ons je CV met een korte opdrachtgerichte motivatie.

Swoosh-CTA

Discover your BlueTrail

Onze weg naar jouw nieuwe carrière

Bluetrail-nieuws-2

Snelle respons en opvolging

Nadat jij op een opdracht hebt gereageerd, nemen wij binnen 24 uur contact met jou op en behandelen we jouw reactie.

Bluetrail-nieuws-1

Persoonlijk contact

We gaan met jou in gesprek. Wij kijken niet alleen naar je kennis en werkervaring, maar vooral naar jou als persoon. Dit is voor zowel de professional als de opdrachtgever belangrijk, wij willen de juiste match maken! Als we eenmaal de juiste match hebben gevonden, dan begint jouw BlueTrail en stellen we je voor aan de opdrachtgever!

Bluetrail-nieuws-3

Match en uitwerking

Bij een succesvolle match worden de contracten opgesteld. Door middel van innovaties en digitalisering proberen wij dit proces zo kort mogelijk te maken. Zo kun jij doen waar je goed in bent, terwijl wij zorgen voor alle administratie!

Bluetrail-nieuws-4

Heldere communicatie en ontzorging

Ook tijdens jouw opdracht staan wij altijd voor je klaar. Onze fieldmanagers zorgen er persoonlijk voor dan alles succesvol verloopt!

Swoosh-footer (1)

Follow our trail