Lead Testautomatiseerder

Utrecht 36 u p/w 36 maanden HBO
Swoosh-headers

Functieomschrijving

Bij de politie werk je als lead testautomatiseerder mee aan robuuste applicaties onder architectuur, die het werk van onze agenten (zowel op straat als in de opsporing) makkelijker en beter maken. Voor het registreren en verifiëren van verdachten en vreemdelingen gebruikt de politie identificatie zuilen. Hier neemt zij documenten, vingerafdrukken en foto’s voor af. Via het achterliggende systeem, de Basis Voorziening IDentificatie (BVID), controleren wij de gegevens en kan ook worden bepaald of de persoon al bekend is bij de politie of een ketenpartner. Bijvoorbeeld omdat de betreffende persoon al eerder is aangehouden of omdat deze persoon als vreemdeling Nederland of een ander Europees land is binnengekomen. 
De lead automatiseerder zal zich bezighouden met het verder professionaliseren van testautomatisering en het opleiden/begeleiden van medewerkers. Hij of zij werkt nauw samen met de Dev-ops teamleden.

Doelstelling
Als lead testautomatiseerder

Je geeft voor deze opdracht prioriteit aan het opzetten en optimaliseren van een doeltreffende teststrategie en testmanagement met de nadruk op automatisering voor de BVID. Je leidt het proces van het professionaliseren van testautomatisering en fungeert als mentor voor medewerkers, waarbij je hen opleidt en begeleidt. Door zorgvuldige evaluatie van beschikbare tools maak je weloverwogen keuzes om de testautomatisering toekomstbestendig te maken.
Concreet op te leveren resultaat: Je bent verantwoordelijk voor het opstellen en implementeren van de teststrategie, met als doel onze testpraktijken continu te verbeteren en te voldoen aan de hoogste kwaliteitsnormen. Het uiteindelijke resultaat van jouw inspanningen is dat alle aspecten van het testmanagement, de teststrategie en de testautomatisering goed zijn ingericht.

Verantwoordelijkheden

Iemand met een proactieve houding, zoekend naar verbeteringen op test-vlak, open staat voor verbeteringen, een eigen onderbouwde mening hebbend over je vakgebied en die kunnen verdedigen.

Contacten
Als Lead testautomatiseerder heb je contact met de Product Owner, de Scrum Master, andere DevOps medewerkers in de keten, mogelijke toeleveranciers en andere stakeholders.

Wat wordt er van jou gevraagd?

Eisen bij de opdracht:

 • Je bent in het bezit van een volledig, volwaardig en erkende opleiding op minimaal HBO niveau.
 • Je hebt in de afgelopen 8 jaar minimaal 5 jaar ervaring in een soortgelijke rol.
 • Je hebt minimaal 4 jaar werkervaring in het opzetten of verbeteren van testautomatiseringstrategieën in de afgelopen 5 jaar.
 • Je hebt minimaal 4 jaar werkervaring met het onderhoudbaar opzetten van tests in een modern framework (bijv. Cypress, Playwright, enz.) in de afgelopen 5 jaar.
 • Je hebt werkervaring met het uitvoeren van API-testen (REST, SOAP), backend-testen in een microservice-omgeving en front-end-testen in de browser in de afgelopen 5 jaar.
 • Je hebt werkervaring met het werken met GIT in een professionele softwareontwikkelingsomgeving.
 • Je hebt minimaal 3 jaar ervaring met het opleiden en begeleiden van collega's in softwaretestpraktijken.
Wensen bij de opdracht:

 • Je hebt in de afgelopen 5 jaar minimaal 3 jaar werkervaring met het opzetten en beheren van CI/CD pipelines met Jenkins.
 • Je hebt werkervaring bij grote organisaties (meer dan 1000 medewerkers).
 • Je hebt in de afgelopen 5 jaar minimaal 3 jaar werkervaring in een Agile/Scrum omgeving.
 • Je hebt werkervaring binnen de (Semi-)/overheid en/of Politie.
Competenties:

 • Probleemanalyse
 • Overtuigingskracht
 • Coachen
 • Initiatief
 • Klantgerichtheid
 • Leervermogen
 • Samenwerken

Begint jouw trail hier?
Reageer direct
In het kort


Referentienummer 2024-03929
Locatie Odijk
Startdatum 1 september 2024
Einddatum 31 augustus 2027
Optie op verlenging Nee
Uren per week 36 u p/w

Sluitingsdatum 17 juni 2024 10:00

Kan ik je op weg helpen?

Kevin Stakenburg

k.stakenburg@bluetrail.nl
+31 (0)6 184 204 30
Whatsapp mij

Begint jouw trail hier?

Stuur ons je CV met een korte opdrachtgerichte motivatie.

Swoosh-CTA

Discover your BlueTrail

Onze weg naar jouw nieuwe carrière

Bluetrail-nieuws-2

Snelle respons en opvolging

Nadat jij op een opdracht hebt gereageerd, nemen wij binnen 24 uur contact met jou op en behandelen we jouw reactie.

Bluetrail-nieuws-1

Persoonlijk contact

We gaan met jou in gesprek. Wij kijken niet alleen naar je kennis en werkervaring, maar vooral naar jou als persoon. Dit is voor zowel de professional als de opdrachtgever belangrijk, wij willen de juiste match maken! Als we eenmaal de juiste match hebben gevonden, dan begint jouw BlueTrail en stellen we je voor aan de opdrachtgever!

Bluetrail-nieuws-3

Match en uitwerking

Bij een succesvolle match worden de contracten opgesteld. Door middel van innovaties en digitalisering proberen wij dit proces zo kort mogelijk te maken. Zo kun jij doen waar je goed in bent, terwijl wij zorgen voor alle administratie!

Bluetrail-nieuws-4

Heldere communicatie en ontzorging

Ook tijdens jouw opdracht staan wij altijd voor je klaar. Onze fieldmanagers zorgen er persoonlijk voor dan alles succesvol verloopt!

Swoosh-footer (1)

Follow our trail