Grafisch Vormgever Sr. 20 u p/w

Zuid-Holland 20 u p/w HBO
Swoosh-headers

Functieomschrijving

Werkzaamheden en verantwoordelijkheden

We zijn op zoek naar een ervaren grafisch vormgever met ruim tien jaar ervaring met de ontwikkeling van visuele concepten voor complexe projecten en programma's binnen het publiek domein, soms ook in internationale context. Je werkt voor een brede groep interne opdrachtgevers, variëren van programmanagers tot (senior) communicatieadviseurs, die jouw expertise inschakelen om hun project- en programmadoestellingen te bereiken of hun product of dienst onder de aandacht te brengen bij hun doelgroepen. Je ontwerpt campagnes en adviseert in welke communicatie-uitingen het meest doeltreffend zijn, van presentaties, publicaties, visuals, infographics tot foto en video. Naast grotere concepten ontwikkel je ook ad-hoc losse communicatiemiddelen. Je adviseert hierbij ook over de distributiekanalen, zowel offline of online. Dit in samenwerking met de communicatieadviseurs. Je werkt binnen een cluster content & publicatie waarin ook andere vormgevers en redacteuren werkzaam zijn. Waar logisch werk je bij opdrachten samen. Iedereen heeft binnen het team een eigen expertise. Je weet elkaar te vinden en maakt gebruik van ieders unieke competenties en skills. Hiervoor neem je ook deel aan de clusteroverleggen, waarin de werkvoorraad besproken en verdeeld wordt. Je houdt in je werk rekening met de huisstijlrichtlijnen van VNG en de mogelijkheden die we hierbinnen bieden om projecten en programma's die vanuit complexe stakeholdernetwerken geïnitieerd zijn een eigen profilering mee te geven.

Jouw werkzaamheden

 • Je ontwikkelt op verzoek van interne klanten uiteenlopende visuele concepten en campagnes, voor verschillende doelgroepen, ook in internationale context;
 • Je vertaalt complexe en inhoud op gebied van onder andere IT, digitalisering en internationale wet- en regelgeving naar aansprekende en begrijpelijke visuele concepten;
 • Je ontwerpt en produceert visuele middelen zoals presentaties, rapportages, handreikingen, infographics, visuals, social-beelden, etc.
 • Je adviseert over de inzet van deze middelen in de online en offline kanalen;
 • Je regisseert foto- en videoproducties;
 • Je werkt samen met je collega-vormgevers en redacteuren binnen het cluster content & publicatie van het Kenniscentrum Communicatie;
 • Je bouwt een netwerk op binnen het Kenniscentrum Communicatie zodat communicatieadviseurs jouw weten te vinden voor advisering en grafisch werk;
Resultaat van de opdracht

Online en offline visualisaties die de communicatieboodschappen en -doestellingen van de projecten en programma's van de VNG ondersteunen.

Wat wordt er van jou gevraagd?

Eisen bij de opdracht:

 • Je hebt minimaal 10 jaar ervaring met het zelfstandig vormgeven en produceren van grafische concepten en visuals voor opdrachtgevers in het publiek domein.
 • Je hebt minimaal afgeronde HBO opleiding grafisch vormgeving, of vergelijkbaar door ervaring.
 • Je hebt minimaal 10 jaar ervaring in het vertalen van een complexe en vaak technische (IT of juridisch) inhoud naar aansprekende grafische concepten en visuals (campagnes, presentaties, factsheet, afbeeldingen, illustraties, al dan niet bewerkte foto’s of ander grafisch materiaal).
 • Je hebt mimimaal HBO werk -en denkniveau.
Wensen bij de opdracht:

 • Je hebt ervaring met het ontwikkelen van visuele concepten en campagnes voor projecten en programma's rond complexte, technische materie (IT, juridisch).
 • Je hebt met het ontwerpen van visuele campagnes voor een internationale doelgroep met gemixte nationaliteiten.
Competenties:

 • Creativiteit
 • Samenwerken
 • Resultaatgerichtheid
 • Analytisch denkvermogen

Begint jouw trail hier?
Reageer direct
In het kort


Referentienummer 2024-03915
Locatie Den Haag / thuiswerken
Startdatum 15 juli 2024
Einddatum 31 december 2024
Optie op verlenging Ja
Uren per week 20 u p/w
Intakegesprek 10 juli 2024
Sluitingsdatum 3 juli 2024 10:00

Kan ik je op weg helpen?

Anouk van der Pijl

a.vanderpijl@bluetrail.nl
+31 (0)6 184 192 57
Whatsapp mij

Begint jouw trail hier?

Stuur ons je CV met een korte opdrachtgerichte motivatie.

Swoosh-CTA

Discover your BlueTrail

Onze weg naar jouw nieuwe carrière

Bluetrail-nieuws-2

Snelle respons en opvolging

Nadat jij op een opdracht hebt gereageerd, nemen wij binnen 24 uur contact met jou op en behandelen we jouw reactie.

Bluetrail-nieuws-1

Persoonlijk contact

We gaan met jou in gesprek. Wij kijken niet alleen naar je kennis en werkervaring, maar vooral naar jou als persoon. Dit is voor zowel de professional als de opdrachtgever belangrijk, wij willen de juiste match maken! Als we eenmaal de juiste match hebben gevonden, dan begint jouw BlueTrail en stellen we je voor aan de opdrachtgever!

Bluetrail-nieuws-3

Match en uitwerking

Bij een succesvolle match worden de contracten opgesteld. Door middel van innovaties en digitalisering proberen wij dit proces zo kort mogelijk te maken. Zo kun jij doen waar je goed in bent, terwijl wij zorgen voor alle administratie!

Bluetrail-nieuws-4

Heldere communicatie en ontzorging

Ook tijdens jouw opdracht staan wij altijd voor je klaar. Onze fieldmanagers zorgen er persoonlijk voor dan alles succesvol verloopt!

Swoosh-footer (1)

Follow our trail