Forecaster/Capaciteitsplanner

Utrecht 28 u p/w 6 maanden HBO
Swoosh-headers

Functieomschrijving

Deze opdracht voer je uit binnen het organisatieonderdeel Publiekszaken. Publiekszaken bestaat uit de afdelingen Burgerzaken, het Klantcontactcentrum, en het Bedrijfsbureau, het Programma Publieksdienstverlening en het International Centre Utrecht. Als Forecaster/Capaciteitsplanner werk je binnen het team WFM (Workforce Management). Het WFM team werkt vooral zowel de afdeling Burgerzaken als het Klantcontactcentrum. Het klantcontactcentrum is de eerste ingang voor alle vragen van de inwoners. De afdeling Burgerzaken behandelt alle zaken die betrekking hebben op de Burgerlijke Stand (BS) inclusief baliecontacten. Denk hierbij aan geboorteaangiften en overlijdensaangiften en verzoeken rondom de aanvraag van reisdocumenten, rijbewijzen, verhuizingen, uittreksel uit de BS & BRP en adresonderzoeken. De tweede kerntaak is het actueel houden van de Basisregistratie Personen (BRP). De werkzaamheden zijn verdeeld in frontoffice en backoffice taken.

Taken

Je taken zijn:

 • Je maakt een lange en korte termijn forecast voor het aantal bezoekers over de verschillende locaties voor de producten van burgerzaken.
 • Je maakt op basis van de forecast en de businessafspraken een capaciteitsplanning welk ieder kwartaal besproken wordt met de teammanagers.
 • Je maakt iedere week, maand, kwartaal rapportages over de prestaties van de teams.
 • Je signaleert naar de teammanager over data of andere invloeden en ontwikkeling die van belang zijn voor de voorspelling.
 • Je denkt mee in de organisatie ontwikkeling vanuit jouw WFM expertise. Je vertaalt de veranderingen naar de werkprocessen van WFM.
 • Je ontwikkelt op basis van deze nieuwe organisatie nieuwe sturingsrapportages.
 • Je bent bekend met de business afspraken en bewaakt de visie van burgerzaken en houdt hiermee het overzicht.
 • Je geeft advies op basis van jouw kennis en expertise (WFM) aan teammanagers en hoofd burgerzaken. Hierbij is het belangrijk dat je kunt communiceren op operationeel en strategisch niveau.
 • Je werkt nauw samen met de collega forecasters/capaciteitsplanners PBZ.
 • Je zorgt voor uniformiteit van werkafspraken tussen de forecasters/capaciteitsplanners PBZ en geeft, door jouw frisse blik feedback over werkafspraken.
 • Je bent nieuwsgierig en gelooft in het blijven ontwikkelen van jezelf, van de werkzaamheden en van het team.
 • Je werkt samen binnen het WFM team met jouw collega's van Planning en Traffic, je zorgt dat zij de juiste informatie ontvangen over de gemaakte afspraken, draagt jouw forecast over en deelt jouw rapportages met hen.
Als gemeente Utrecht geloven wij dat een diverse organisatie zorgt voor meer innovatie, creativiteit en een betere samenwerking. Om die reden streven wij ernaar om een zo’n inclusief mogelijke organisatie te zijn. Ben je benieuwd hoe wij dat doen? Lees dat op deze pagina.

Wat wordt er van jou gevraagd?

Eisen bij de opdracht:

 • Je beschikt over minimaal HBO werk- en denkniveau.
Wensen bij de opdracht:

 • Je hebt een aantal jaren werkervaring met forecasten/capaciteitsplannen.
 • Je hebt ervaring met het maken van forecastingsmodellen in Excel.
 • Je hebt ervaring met het werken in Nice.

Begint jouw trail hier?
Reageer direct
In het kort


Referentienummer 2024-05135
Locatie Utrecht
Startdatum 19 augustus 2024
Einddatum 1 april 2025
Optie op verlenging Ja
Uren per week 28 u p/w
Intakegesprek 9 augustus 2024
Sluitingsdatum 26 juli 2024 08:00

Kan ik je op weg helpen?

Lois Duivenvoorden

l.duivenvoorden@bluetrail.nl
+31 (0)6 272 569 30
Whatsapp mij

Begint jouw trail hier?

Stuur ons je CV met een korte opdrachtgerichte motivatie.

Swoosh-CTA

Discover your BlueTrail

Onze weg naar jouw nieuwe carrière

Bluetrail-nieuws-2

Snelle respons en opvolging

Nadat jij op een opdracht hebt gereageerd, nemen wij binnen 24 uur contact met jou op en behandelen we jouw reactie.

Bluetrail-nieuws-1

Persoonlijk contact

We gaan met jou in gesprek. Wij kijken niet alleen naar je kennis en werkervaring, maar vooral naar jou als persoon. Dit is voor zowel de professional als de opdrachtgever belangrijk, wij willen de juiste match maken! Als we eenmaal de juiste match hebben gevonden, dan begint jouw BlueTrail en stellen we je voor aan de opdrachtgever!

Bluetrail-nieuws-3

Match en uitwerking

Bij een succesvolle match worden de contracten opgesteld. Door middel van innovaties en digitalisering proberen wij dit proces zo kort mogelijk te maken. Zo kun jij doen waar je goed in bent, terwijl wij zorgen voor alle administratie!

Bluetrail-nieuws-4

Heldere communicatie en ontzorging

Ook tijdens jouw opdracht staan wij altijd voor je klaar. Onze fieldmanagers zorgen er persoonlijk voor dan alles succesvol verloopt!

Swoosh-footer (1)

Follow our trail