Contractmanager IPM

Noord-Holland 32 - 36 u p/w 12 maanden Universitair
Swoosh-headers

Functieomschrijving

Binnen Waternet zijn wij op zoek naar een ervaren contractmanager voor enkele (grotere en complexe) projecten en voor het contractmanagement.
De contractmanager bij de afdeling Projecten is verantwoordelijk voor het contractmanagement van meerdere projecten. Denk aan de bouw en renovatie van waterzuiveringsinstallaties, drinkwaterproductie- locaties, gemalen, pompstations, dijkverbetering- en waterinrichtingsplannen in het verzorgingsgebied van Waternet De rol van de contractmanager is afwisselend en breed. De kandidaat is bij de grotere en complexe projecten verantwoordelijk voor de vaststelling van de inkoopbehoeften (diensten en werken) en het opstellen van de contractstrategieën en inkoopplannen, in samenwerking met de ondersteunende afdeling inkoop. Ook is de kandidaat verantwoordelijk voor de contractvoorbereiding, aanbesteding en contractbeheersing (contractbewaking) binnen de randvoorwaarden van tijd, geld, kwaliteit en risico. Overigens wordt bij meerdere projecten gewerkt conform het zogenaamde IPM model. Er wordt gebruikt gemaakt van diverse contractvormen zoals UAV-GC, RAW en andere contractvormen en er wordt gewerkt met het Bouw Informatie Management (BIM). De contractmanager wordt betrokken bij meerdere projecten vanaf de definitiefase tot en met de overdracht naar de beheerders en onderhoudt namens de opdrachtgever het contact met externe adviesbureaus (adviseurs) en (bouw)partners. Ook is contractmanager verantwoordelijk voor het onderhandelen met marktpartijen over diverse ramingen, indexeringen, claims, Verzoek tot Wijzigingen (VtW’s), meer-minder werk en marktconformiteit van gehanteerde eenheidsprijzen.

Je bent een bouwer en een pionier die niet bang is zijn handen uit de mouwen te steken en waar nodig zelf zaken op te pakken. De rol van contractmanager betreft een relatief nieuwe discipline binnen Waternet waarbij de rollen nog niet altijd helder zijn afgebakend.
Afstemmen, overleggen en verbinden zit in je bloed. Je beschikt over een gezond gevoel voor humor, is een verbinder en heeft goede adviesvaardigheden (overtuigingskracht maar ook bewegen om de doelen te halen). Ook ben je een sparringpartner voor zowel je projectteamleden, het management als zijn/haar collega’s en beschikt over goede onderhandelings- en communicatieve vaardigheden.
Het team projectmanagement, onderdeel van de afdeling Projecten, bestaat uit een diverse groep mensen, waarin iedereen de ruimte krijgt om zijn eigen plek te vinden. Er wordt collegiaal samengewerkt, met passie voor de technische inhoud van ons vak. Nieuwe collega’s worden geholpen met het wegwijs worden in onze werkwijze, systemen en procedures, maar er is zeker ruimte om op zoek te gaan naar waar je eigen interesse ligt. Door de brede range van projecten, van heel technisch, concreet en toegepast, tot complexe, langdurige projecten waarin hele zuiveringen of watersystemen duurzaam en innovatief worden gerealiseerd. Er is veel ruimte voor voorkeur, groei en ontwikkeling. Waternet is een waterketenbedrijf, en de afdeling Projecten houdt zich dus ook bezig met de gehele keten. Dit draagt zeker ook bij aan de diversiteit van het werk en de afwisseling van de inhoud. Veel van onze jonge collega’s zijn actief bij Jong Waternet, een netwerk waar je gebruik van kan maken om mensen te leren kennen maar ook om actief voor Waternet iets te betekenen.

Wat wordt er van jou gevraagd?

Eisen bij de opdracht:

 • Je hebt minimaal 5 jaar ervaring binnen het werkveld van contractmanagement in een projectomgeving van afvalwater, en/of waterzuivering en/of dijkversterking en/of infrastructurele projecten in zowel de voorbereidings- als uitvoeringsfasen.
 • Je hebt in de afgelopen 10 jaar tenminste 5 jaar de rol van contractmanager in multidisciplinaire projecten (civiel, bouwkunde, werktuigbouwkunde, elektrotechniek en proces automatisering).
 • Je hebt WO werk- en denkniveau.
 • Je bent in het bezit van een geldig VOL-VCA certificaat of is bereid deze z.s.m. en tegen eigen kosten te verkrijgen.
 • Je hebt contractkennis van, en ervaring met, RAW, UAV en UAVGC en bouwteam contracten al dan niet in combinatie met Best Value Procurement.
Wensen bij de opdracht:

 • Je hebt contractkennis van, en ervaring vanuit de opdracht gevende zijde met overeenkomsten waarbij de “regeling van de verhouding tussen opdrachtgever en adviserend ingenieursbureau (RVOI)” en/of de “rechtsverhouding.
 • Je hebt ervaring met werken bij een ambtelijke, politiek gedreven.
 • Je hebt ervaring met het functioneren als contractmanager in een projectteam opgebouwd conform het IPM-samenwerkingsmodel.
 • Je bent verantwoordelijk voor het opstellen van samenwerkingsovereenkomsten en/of raamcontracten ten behoeve van diensten.
Competenties:

 • Verbinden: medewerkers motiveren, verbinden en de samenwerking stimuleren zowel binnen als buiten het team bemaling.
 • Duidelijk communiceren: goed je eigen menig kunnen onderbouwen met heldere argumenten.
 • Leiderschap: Taakgericht leiding geven, je kunt een team aansturen, overtuigen en klantgericht werken.
 • Innovatief: Innovatief zijn, ideeën verbeteren en probleemoplossend werken?
 • Planmatig: organisatievermogen, zorgvuldig, planmatig en resultaatgericht kunnen werken.
 • Stressbestendig. je bent in staat om onder tijdsdruk te kunnen werken en je kunt goed schakelen. In geval van calamiteiten zelfstandig handelend op te treden als coördinator scenario.
 • Analytisch; Breed analyseren en in staat om hoofd- en bijzaken te scheiden.

Begint jouw trail hier?
Reageer direct
In het kort


Referentienummer 2024-05204
Locatie Amsterdam
Startdatum 8 augustus 2024
Einddatum 8 augustus 2025
Optie op verlenging Ja
Uren per week 32 - 36 u p/w
Intakegesprek 2 augustus 2024
Sluitingsdatum 24 juli 2024 07:00

Kan ik je op weg helpen?

Albert de Feij

a.defeij@bluetrail.nl
+31 (0)6 184 204 34
Whatsapp mij

Begint jouw trail hier?

Stuur ons je CV met een korte opdrachtgerichte motivatie.

Swoosh-CTA

Discover your BlueTrail

Onze weg naar jouw nieuwe carrière

Bluetrail-nieuws-2

Snelle respons en opvolging

Nadat jij op een opdracht hebt gereageerd, nemen wij binnen 24 uur contact met jou op en behandelen we jouw reactie.

Bluetrail-nieuws-1

Persoonlijk contact

We gaan met jou in gesprek. Wij kijken niet alleen naar je kennis en werkervaring, maar vooral naar jou als persoon. Dit is voor zowel de professional als de opdrachtgever belangrijk, wij willen de juiste match maken! Als we eenmaal de juiste match hebben gevonden, dan begint jouw BlueTrail en stellen we je voor aan de opdrachtgever!

Bluetrail-nieuws-3

Match en uitwerking

Bij een succesvolle match worden de contracten opgesteld. Door middel van innovaties en digitalisering proberen wij dit proces zo kort mogelijk te maken. Zo kun jij doen waar je goed in bent, terwijl wij zorgen voor alle administratie!

Bluetrail-nieuws-4

Heldere communicatie en ontzorging

Ook tijdens jouw opdracht staan wij altijd voor je klaar. Onze fieldmanagers zorgen er persoonlijk voor dan alles succesvol verloopt!

Swoosh-footer (1)

Follow our trail