Consulent Leefgeld Oekraïners

Overijssel 36 u p/w 6 maanden HBO
Swoosh-headers

Functieomschrijving

Bij de gemeente Hardenberg werk je met veel plezier en energie aan de opgaven en uitdagingen in de samenleving. Dit doe je samen met ruim 550 collega's. Dat doe je in een professionele organisatie. Daarbij staat de samenleving centraal. Want het gaat om Hardenberg.
De gemeente Hardenberg is een mooie en bijzondere gemeente om in te wonen en werken. Het uitgestrekte platteland gaat hand in hand met economische groei, bruisende centra, een sterke maakindustrie en stedelijke voorzieningen. In tegenstelling tot veel andere grensgemeenten groeit de Hardenbergse bevolking en economie. Met meer dan 61.000 inwoners is Hardenberg de tweede gemeente van de regio Zwolle. Onze omgevingsvisie vertelt het verhaal van Hardenberg. We staan voor een periode van groei waarin we ons door ontwikkelen tot Landstad Hardenberg. Centraal hierin staan de verdere uitbouw van onze streekfunctie, een aantrekkelijk buitengebied en een sterk voorzieningenniveau. Dit gaan samen met een krachtige, duurzame en concurrerende economie.

In jouw rol ben je de schakel tussen de Oekraïense vluchtelingen en de gemeente Hardenberg wanneer wij het hebben over het verstrekken van leefgeld. 

Vanwege de voortdurende oorlog zien wij meer Oekraïense vluchtelingen naar onze gemeente komen. Deze mensen hebben vaak recht op opvang en een tegemoetkoming in de vorm van leefgeld. Voor het uitvoeren van de “Regeling opvang ontheemden Oekraïne” zijn wij op zoek naar een Consulent leefgeld Oekraïne. Je zorg ervoor dat de Oekraïners op tijd hun leefgeld ontvangen. Bij nieuwe aanvragen voer je een intakegesprek en beoordeel je het recht.
Daarnaast ben je verantwoordelijk voor het bestandsbeheer, waaronder het wijzigen en beëindigen van het leefgeld, het rapporteren, het (eventueel) maken van beschikkingen en overige correspondentie. Ook het bijhouden van de hieraan gekoppelde groepsmail en het onderhouden van het externe netwerk behoren tot je taakveld.

Wat wordt er van jou gevraagd?

Eisen bij de opdracht:

 • Je hebt minimaal een afgeronde HBO diploma richting Social Work of vergelijkbaar.
 • Je hebt minimaal 6 maanden ervaring opgedaan in het afgelopen jaar als Consulent Inkomen, Werk en Inburgering bij een gemeentelijke organisatie.
 • Je hebt ervaring met het verstrekken van leefgeld aan Oekraïense ontheemden.
 • Je bent per 15 juli 2024 beschikbaar voor de gevraagde 36 uur
Wensen bij de opdracht:

 • Je hebt kennis en/of ervaring met de Participatiewet en bij voorkeur een recent afgeronde opleiding/cursus Participatiewet (afgerond in de afgelopen 3 jaar).
 • Je hebt ervaring met het vluchtelingen volg systeem (VVS) en MS Office.
Competenties:

 • Communicatief vaardig, zowel mondeling als in geschrift
 • Zelfstandig, maar ook teamspeler
 • Oplossingsgericht
 • Integer
 • Empathie

Begint jouw trail hier?
Reageer direct
In het kort


Referentienummer 2024-03990
Locatie Hardenberg
Startdatum 15 juli 2024
Einddatum 31 december 2024
Optie op verlenging Ja
Uren per week 36 u p/w

Sluitingsdatum 18 juni 2024 15:00

Kan ik je op weg helpen?

Lois Duivenvoorden

l.duivenvoorden@bluetrail.nl
+31 (0)6 272 569 30
Whatsapp mij

Begint jouw trail hier?

Stuur ons je CV met een korte opdrachtgerichte motivatie.

Swoosh-CTA

Discover your BlueTrail

Onze weg naar jouw nieuwe carrière

Bluetrail-nieuws-2

Snelle respons en opvolging

Nadat jij op een opdracht hebt gereageerd, nemen wij binnen 24 uur contact met jou op en behandelen we jouw reactie.

Bluetrail-nieuws-1

Persoonlijk contact

We gaan met jou in gesprek. Wij kijken niet alleen naar je kennis en werkervaring, maar vooral naar jou als persoon. Dit is voor zowel de professional als de opdrachtgever belangrijk, wij willen de juiste match maken! Als we eenmaal de juiste match hebben gevonden, dan begint jouw BlueTrail en stellen we je voor aan de opdrachtgever!

Bluetrail-nieuws-3

Match en uitwerking

Bij een succesvolle match worden de contracten opgesteld. Door middel van innovaties en digitalisering proberen wij dit proces zo kort mogelijk te maken. Zo kun jij doen waar je goed in bent, terwijl wij zorgen voor alle administratie!

Bluetrail-nieuws-4

Heldere communicatie en ontzorging

Ook tijdens jouw opdracht staan wij altijd voor je klaar. Onze fieldmanagers zorgen er persoonlijk voor dan alles succesvol verloopt!

Swoosh-footer (1)

Follow our trail