Communicatieadviseur Energietransitie

Utrecht 32-36 u p/w 6 maanden
Swoosh-headers

Functieomschrijving

Utrecht heeft jou nodig! Werken aan het energiesysteem van de toekomst Een zo groot en snel mogelijke bijdrage leveren aan de klimaatneutrale stad is het doel van de opgave Energietransitie. Zo wordt er bijvoorbeeld de komende periode gewerkt om woningen en bedrijven in de stad te verduurzamen en klaar te maken om van het aardgas af te gaan. In Utrecht, één van de koplopers in de energietransitie, gaan grote ambities en realisme hand in hand. Dat brengt boeiend werk met zich mee, zo ook in de rol van communicatieadviseur.
In Utrecht zijn zo’n 130.000 huizen en andere gebouwen nog aangesloten op aardgas. Uiterlijk in 2050 moeten alle woningen en bedrijven aardgasvrij zijn. Dat is een hele klus en heeft veel invloed op de stad. Overstappen doen we daarom stap voor stap, samen met de buurt. We organiseren acties waarbij bewoners en bedrijven gebruik kunnen maken van regelingen die gemeente aanbiedt om hun woning of bedrijf voor te bereiden op aardgasvrij.

Samen met 6 andere communicatieprofessionals ben je onderdeel van het communicatieteam Energietransitie binnen het communicatieteam Ruimtethema’s. Het team Ruimtethema’s is een van de teams van Marketing & Communicatie en bestaat uit 33 bevlogen communicatieprofessionals die zich dagelijks buigen over uitdagende communicatievraagstukken en werken aan een breed scala van spraakmakende opgaven in de openbare ruimte. Van duurzame mobiliteit tot gezond leefklimaat. Van energietransitie tot vastgoed, wonen en werk voor iedereen. Het team communicatie Ruimtethema’s is onderdeel van de afdeling Marketing en Communicatie van Gemeente Utrecht.

Je taken zijn: Het is jouw taak om bewoners en bedrijven te informeren over alle regelingen en de stappen die we samen met de buurt zetten om aardgasvrij te worden. Er ligt een communicatieplan en de eerste stappen zijn hierin gezet. Aan jou de taak om deze verder vorm te geven en uit te voeren. Je taken variëren van adviseren over de communicatiestrategie, opzetten en uitvoeren van diverse middelen, meewerken aan campagnes, aansturen van het communicatiebureau, actualiseren website en redigeren van teksten Je werkt hierbij nauw samen met de communicatieadviseur ‘besparen’ en de communicatieadviseur ‘buurtaanpak aardgasvrij’ en ‘bedrijven’. Jullie vormen een sterk team om alle acties en uitdagingen op dit vlak aan te pakken.

Wat wordt er van jou gevraagd?

Eisen bij de opdracht:

  • Hbo werk- en denkniveau, bij voorkeur heb je een opleiding in de richting van Communicatie gevolgd.
  • Je hebt minimaal 3 jaar ervaring heeft in het communicatievak.
  • Je kan een communicatiebureau aansturen.
Wensen bij de opdracht:

  • Je hebt minimaal 3 jaar ervaring in het communicatievak.
Gewenste competenties:

  • communicatiekracht: ervaren is met het schrijven van webteksten en het inzetten van social media. Schrijven op B1-niveau is voor jou geen enkel probleem.
  • resultaatgericht: een echte doener is, houdt van resultaat en uitstekend kan prioriteren terwijl je diverse ballen in de lucht houdt.
  • teamspeler; je betrekt je collega’s en zet ze in als sparringpartner om vervolgens de meeste impact met jouw communicatiewerk te bereiken. 

Begint jouw trail hier?
Reageer direct
In het kort


Referentienummer 2024-05467
Locatie Utrecht
Startdatum 1 september 2024
Einddatum 1 maart 2025
Optie op verlenging Ja
Uren per week 32-36 u p/w
Intakegesprek 13 augustus 2024
Sluitingsdatum 2 augustus 2024 08:30

Kan ik je op weg helpen?

Lois Duivenvoorden

l.duivenvoorden@bluetrail.nl
+31 (0)6 272 569 30
Whatsapp mij

Begint jouw trail hier?

Stuur ons je CV met een korte opdrachtgerichte motivatie.

Swoosh-CTA

Discover your BlueTrail

Onze weg naar jouw nieuwe carrière

Bluetrail-nieuws-2

Snelle respons en opvolging

Nadat jij op een opdracht hebt gereageerd, nemen wij binnen 24 uur contact met jou op en behandelen we jouw reactie.

Bluetrail-nieuws-1

Persoonlijk contact

We gaan met jou in gesprek. Wij kijken niet alleen naar je kennis en werkervaring, maar vooral naar jou als persoon. Dit is voor zowel de professional als de opdrachtgever belangrijk, wij willen de juiste match maken! Als we eenmaal de juiste match hebben gevonden, dan begint jouw BlueTrail en stellen we je voor aan de opdrachtgever!

Bluetrail-nieuws-3

Match en uitwerking

Bij een succesvolle match worden de contracten opgesteld. Door middel van innovaties en digitalisering proberen wij dit proces zo kort mogelijk te maken. Zo kun jij doen waar je goed in bent, terwijl wij zorgen voor alle administratie!

Bluetrail-nieuws-4

Heldere communicatie en ontzorging

Ook tijdens jouw opdracht staan wij altijd voor je klaar. Onze fieldmanagers zorgen er persoonlijk voor dan alles succesvol verloopt!

Swoosh-footer (1)

Follow our trail