BIM-Modelleur

Zuid-Holland 32-36 u p/w 12 maanden HBO
Swoosh-headers

Functieomschrijving

Jij bent van het ruimtelijk ontwerp en tekent een scherpe schets.
Jij hebt werkervaring als Modelleur en wil graag aan de slag voor de uitdagingen in Rotterdam!

Van hoge hijskranen in de lucht tot stratenmakers op de grond: Rotterdam is in beweging! We verdichten en vergroenen de stad in hoog tempo en we zijn nog lang niet klaar. Als dé architectuurstad van Nederland, ligt de lat hoog. We zijn op zoek naar een modelleur om onze stedenbouwkundigen en landschapsarchitecten met raad en daad bij te staan.

Je bent een ervaren BIM-modelleur. Je werkt zorgvuldig en weet op het juiste moment hulp te vragen en staat open voor feedback. Je voert zelfstandig specialistische opdrachten uit in het vakgebied met invloed en samenhang met andere vakgebieden. Je kijkt mee met je collega modelleurs en samen met de senior modelleur zorg je voor de kwaliteitscontrole. Naast goede communicatieve vaardigheden en goed kunnen samenwerken werk je accuraat. Ook:

 • Voer je werkzaamheden uit binnen een project en adviseer, controleer en/of geef je hierover voorlichting aan betrokkenen in het projectteam;
 • Rapporteer je op basis van analyses van gegevens;
 • Adviseer je over verbeteringen op het betreffende vakgebied;
 • Voer je grafische werkzaamheden uit.
Je komt te werken in één van de zes teams van de afdeling Ruimtelijk Ontwerp en Advies. Op de afdeling werken stedenbouwkundigen, landschapsarchitecten, gebiedsadviseurs en modelleurs. Je werkt hier aan de volgende producten:

 • Het tekenen van ruimtelijke plannen, zoals uitwerken van verkavelingen en ontwerpen in 2D en 3D, studieplannen, visies, plankaarten, regiekaarten, et cetera
 • Het vervaardigen van randvoorwaarden en het tekenen van het stedenbouwkundig matenplan (SMP) t.b.v. de bestuurlijke besluitvorming en ter goedkeuring andere betrokkenen
 • Het vervaardigen van randvoorwaarden en uittekenen van inrichtingsplan (IP)
 • Het verzamelen, invoeren, analyseren en bewerken van Geo-gegevens
 • Het verbeelden en visualiseren van producten t.b.v. presentaties

Wat wordt er van jou gevraagd?

Eisen bij de opdracht:

 • Je hebt een afgeronde HBO-opleiding in de richting van Stedenbouw/Planologie, Ruimtelijke Ordening of Bouwkundige achtergrond.
 • Je hebt een specifieke opleiding op het gebied van BIM- en modelleringssoftware afgerond.
 • Je hebt minimaal 3 jaar ervaring op het vakgebied van modelleur.
Wensen bij de opdracht:

 • Je hebt minimaal 3 jaar ervaring bij een gemeentelijke organisatie of architectenbureau
 • Je bent vaardig in ILS, Open BIM Standaarden, BIM uitvoeringsplan, Objectenbibliotheken en specifieke BIM software, zoals AutoCad, Autocad Map 3D, Civil 3D, Revit, Navisworks, Infraworks, ArcGis en één of meer applicaties t.b.v. het vervaardigen van verbeeldende producten
 • Je hebt ervaring met samenwerkingen op verschillende schaalniveaus en kan een opgave en concept mondeling goed toelichten
Competenties:

 • Samenwerken: Je draagt actief bij aan een gezamenlijk resultaat. Je hebt ervaring met werken in een multidisciplinair team en houdt indien nodig rekening met belangen van anderen. Je initieert en stimuleert samenwerkingsverbanden in de werkomgeving. Dit betekent dat naast bepaalde projecten met ervaren ontwerpers je ook in staat bent je netwerk in de omgeving te verbreden voor de opbouw van kennis.
 • Adviesvaardig: De mate waarin je kennis, vaardigheden hebt en beschikt over de methodieken die nodig zijn om een ander te helpen een probleem te begrijpen, mogelijkheden te onderkennen en een oplossing te genereren. Je herkent en begrijpt het probleem en weet dit te vertalen naar een oplossing.
 • Flexibiliteit: De mate waarin je zich wat betreft werkzaamheden, stijl van werken, plaats en tijd aan wisselende omstandigheden aanpast. Je past je eigen werkwijze aan indien dit wordt gevraagd. Je schakelt snel tussen verschillende werkzaamheden.
 • Zelfstandigheid: je bent in staat om zonder hulp van anderen en op eigen kracht probleemsituaties de baas te worden. Je kan met beperkte instructie en begeleiding taken uitoefenen. Je zoekt eerst zelf naar een oplossing.
 • Initiatiefrijk: Je komt uit eigen beweging in actie waarin je proactief zoekt naar verbetermogelijkheden en nieuwe ideeën. Je bent ondernemend, ziet kansen die buiten de eigen taak liggen en helpt anderen met nieuwe initiatieven.
 • Innoveren: Jij bent bereid om te innoveren. Je maakt nieuwe vaardigheden, applicaties, en Rotterdamse procedures snel eigen om verder te komen in het vak van tekenaar-modelleur en het data gedreven werken binnen de afdeling.

Begint jouw trail hier?
Reageer direct
In het kort


Referentienummer 2024-04010
Locatie Rotterdam
Startdatum 15 juli 2024
Einddatum 15 juli 2025
Optie op verlenging Ja
Uren per week 32-36 u p/w

Sluitingsdatum 28 juni 2024 05:00

Kan ik je op weg helpen?

Albert de Feij

a.defeij@bluetrail.nl
+31 (0)6 184 204 34
Whatsapp mij

Begint jouw trail hier?

Stuur ons je CV met een korte opdrachtgerichte motivatie.

Swoosh-CTA

Discover your BlueTrail

Onze weg naar jouw nieuwe carrière

Bluetrail-nieuws-2

Snelle respons en opvolging

Nadat jij op een opdracht hebt gereageerd, nemen wij binnen 24 uur contact met jou op en behandelen we jouw reactie.

Bluetrail-nieuws-1

Persoonlijk contact

We gaan met jou in gesprek. Wij kijken niet alleen naar je kennis en werkervaring, maar vooral naar jou als persoon. Dit is voor zowel de professional als de opdrachtgever belangrijk, wij willen de juiste match maken! Als we eenmaal de juiste match hebben gevonden, dan begint jouw BlueTrail en stellen we je voor aan de opdrachtgever!

Bluetrail-nieuws-3

Match en uitwerking

Bij een succesvolle match worden de contracten opgesteld. Door middel van innovaties en digitalisering proberen wij dit proces zo kort mogelijk te maken. Zo kun jij doen waar je goed in bent, terwijl wij zorgen voor alle administratie!

Bluetrail-nieuws-4

Heldere communicatie en ontzorging

Ook tijdens jouw opdracht staan wij altijd voor je klaar. Onze fieldmanagers zorgen er persoonlijk voor dan alles succesvol verloopt!

Swoosh-footer (1)

Follow our trail