Beleidsadviseur Werk en Re-integratie

Utrecht 20 - 32 u p/w 5 maanden HBO
Swoosh-headers

Functieomschrijving

Werken aan maatschappelijke vraagstukken binnen het sociaal domein die jou het beste liggen: bij ons kan het! Utrecht heeft jou nodig! De wereld om ons heen verandert continu waardoor Werk en Inkomen steeds in beweging is. Dit maakt ons werk dynamisch en vraagt om flexibiliteit. We kijken naar wat we beter en slimmer kunnen doen en leveren gastvrije en toegankelijke dienstverlening. Jouw enthousiasme en betrokkenheid inspireert anderen in de stad om zich in te zetten voor een gezond stedelijk leven voor iedereen in Utrecht.

Team Beleid

Team Beleid bestaat uit ongeveer 35 beleidscollega’s die zijn verdeeld over 4 missieteams. Je komt te werken in missieteam Bewegen en Ontwikkelen. Binnen deze opdracht heb je zowel te maken met collega’s van team Beleid, en collega’s van Maatschappelijke Ontwikkeling. We zetten ons zo goed mogelijk in om alles goed te regelen voor de inwoners van de Gemeente Utrecht. Onze strategische koers staat centraal, waarin onze kernwaarden voor de dienstverlening zijn vastgelegd.

Taken

Je taken zijn:

  • Ontwikkelen en implementeren van beleid op instroom (ook preventie), doorstroom en uitstroom van Utrechtse bijstandsgerechtigden, op zowel de korte als (middel)lange termijn. Dit moet leiden tot een concreet handelingskader voor de werkcoaches. De tussentijdse resultaten worden gemonitord en besproken in het stafoverleg.
  • Mede ontwikkelen aanpak om door- en uitstroom naar scholing en werk een impuls te geven (korte en middellange termijn waarbij de lessons learned gekoppeld worden aan de verdere uitwerking van het uitvoeringsprogramma).
  • Namens Werk en Inkomen, en in samenwerking met collega’s van Maatschappelijke Ontwikkeling, en de uitvoering invulling geven aan de opdracht ‘Activering’.

Wat wordt er van jou gevraagd?

Eisen bij de opdracht:

  • Je hebt minimaal een HBO opleiding afgerond.
Wensen bij de opdracht:

  • Je hebt minimaal 3, en bij voorkeur meer jaren ervaring met de politiek-bestuurlijke context.
  • Je hebt ervaring in de politiek-bestuurlijke context opgedaan bij een grote gemeente.

Begint jouw trail hier?
Reageer direct
In het kort


Referentienummer 2024-04638
Locatie Utrecht
Startdatum 5 augustus 2024
Einddatum 31 december 2024
Optie op verlenging Ja
Uren per week 20 - 32 u p/w

Sluitingsdatum 19 juli 2024 08:00

Kan ik je op weg helpen?

Lois Duivenvoorden

l.duivenvoorden@bluetrail.nl
+31 (0)6 272 569 30
Whatsapp mij

Begint jouw trail hier?

Stuur ons je CV met een korte opdrachtgerichte motivatie.

Swoosh-CTA

Discover your BlueTrail

Onze weg naar jouw nieuwe carrière

Bluetrail-nieuws-2

Snelle respons en opvolging

Nadat jij op een opdracht hebt gereageerd, nemen wij binnen 24 uur contact met jou op en behandelen we jouw reactie.

Bluetrail-nieuws-1

Persoonlijk contact

We gaan met jou in gesprek. Wij kijken niet alleen naar je kennis en werkervaring, maar vooral naar jou als persoon. Dit is voor zowel de professional als de opdrachtgever belangrijk, wij willen de juiste match maken! Als we eenmaal de juiste match hebben gevonden, dan begint jouw BlueTrail en stellen we je voor aan de opdrachtgever!

Bluetrail-nieuws-3

Match en uitwerking

Bij een succesvolle match worden de contracten opgesteld. Door middel van innovaties en digitalisering proberen wij dit proces zo kort mogelijk te maken. Zo kun jij doen waar je goed in bent, terwijl wij zorgen voor alle administratie!

Bluetrail-nieuws-4

Heldere communicatie en ontzorging

Ook tijdens jouw opdracht staan wij altijd voor je klaar. Onze fieldmanagers zorgen er persoonlijk voor dan alles succesvol verloopt!

Swoosh-footer (1)

Follow our trail