Archiefbewerker Sr. 16 u p/w

Overijssel 16 u p/w 9 maanden HBO
Swoosh-headers

Functieomschrijving

TEAM STADSARCHIEF  
Unieke collecties met historisch materiaal over onder meer families en bedrijven in de regio. Kilometers overheidsdocumenten ouder dan twintig jaar. Team Stadsarchief en tientallen vrijwilligers zorgen ervoor dat onze archieven en collecties nu en in de toekomst optimaal toegankelijk zijn voor iedereen, ook digitaal!

WAT GA JE DOEN
Wij zoeken een begeleider als ondersteuning van onze junior collectiebeheerder en inventarisator. Wij zoeken naar iemand die ervaring heeft in een Depot omgeving en deze junior kan ondersteunen met theoretische en praktische adviezen o.b.v. zijn/ haar ervaring. Het doel is om de nieuwe collega’s een vliegende start te geven, een soort training in de praktijk en on the job.
Dit mag in deeltijd, bijvoorbeeld 2 dagen in de week. Wij zoeken iemand met ervaring als collectiebeheerder met veel kennis over het maken van een beschrijvende inventaris
Je bent de drijvende kracht en inhoudelijk deskundige achter het behoud en beheer van onze analoge archieven en collecties. 
Kortom; jij bent in alle opzichten de voortrekker in het beheer van archieven en collecties in de gemeentelijke archiefbewaarplaats. 

Wat wordt er van jou gevraagd?

Eisen bij de opdracht:

  • Je hebt ruime ervaring met informatiebeheer in een DEPOT omgeving bij overheden.
  • Je bent digitaal vaardig en kennis van archiefbeheersystemen.
Wensen bij de opdracht:

  • Je hebt ervaring met het maken van een beschrijvende inventaris.
  • Je hebt een diploma Archivistiek A of B (of een gelijkwaardige opleiding), eventueel aangevuld met specialistische cursussen.
  • Je hebt een afgeronde HBO opleiding.
  • Je bent deskundig op het gebied van het bewerken, beheren en ontsluiten van analoge, digitale en hybride archieven en van digitale dienstverlening.
  • Je hebt ervaring met ervaring met Atlantis.

Begint jouw trail hier?
Reageer direct
In het kort


Referentienummer 2024-03934
Locatie Enschede
Startdatum 1 juli 2024
Einddatum 31 mei 2025
Optie op verlenging Ja
Uren per week 16 u p/w

Sluitingsdatum 17 juni 2024 07:00

Kan ik je op weg helpen?

Lois Duivenvoorden

l.duivenvoorden@bluetrail.nl
+31 (0)6 272 569 30
Whatsapp mij

Begint jouw trail hier?

Stuur ons je CV met een korte opdrachtgerichte motivatie.

Swoosh-CTA

Discover your BlueTrail

Onze weg naar jouw nieuwe carrière

Bluetrail-nieuws-2

Snelle respons en opvolging

Nadat jij op een opdracht hebt gereageerd, nemen wij binnen 24 uur contact met jou op en behandelen we jouw reactie.

Bluetrail-nieuws-1

Persoonlijk contact

We gaan met jou in gesprek. Wij kijken niet alleen naar je kennis en werkervaring, maar vooral naar jou als persoon. Dit is voor zowel de professional als de opdrachtgever belangrijk, wij willen de juiste match maken! Als we eenmaal de juiste match hebben gevonden, dan begint jouw BlueTrail en stellen we je voor aan de opdrachtgever!

Bluetrail-nieuws-3

Match en uitwerking

Bij een succesvolle match worden de contracten opgesteld. Door middel van innovaties en digitalisering proberen wij dit proces zo kort mogelijk te maken. Zo kun jij doen waar je goed in bent, terwijl wij zorgen voor alle administratie!

Bluetrail-nieuws-4

Heldere communicatie en ontzorging

Ook tijdens jouw opdracht staan wij altijd voor je klaar. Onze fieldmanagers zorgen er persoonlijk voor dan alles succesvol verloopt!

Swoosh-footer (1)

Follow our trail