Rob van Bezouwen – Test Automatiseerder

Hoe ziet een dag eruit op je huidige opdracht?
De dag begint met een standup. Hier geven we aan wat we de dag ervoor gedaan hebben en wat we die dag gaan doen. We bespreken ook de voortgang van de sprint. De rest van de dag ben ik bezig met het automatiseren van API testen in SoapUI, het begeleiden van verschillende testers en het opleiden van een trainee. Dat doe ik vooral praktisch in de vorm van workshops.

Wat zijn je lange termijn doelen en hoe past deze functie daarin?
Mijn lange termijndoelen zijn het verbreden en verdiepen van mijn kennis betreft testframework. De markt staat niet stil en ik probeer regelmatig kennis van nieuwe frameworks eigen te maken. Daarnaast wil ik mij meer specialiseren op het gebied van CI/CD door dit op mijn opdrachten toe te passen of in te regelen.

Wat zijn volgens jou de belangrijkste kwaliteiten die nodig zijn om succesvol te zijn in deze functie?
De belangrijkste kwaliteiten in mijn ogen zijn Pro activiteit, Leergierig en Geduldig. Het komen met nieuwe ideeën voor het verbeteren voor het teamproces en werkprocedures zijn voorbeelden van pro activiteit. Daarnaast jezelf willen blijven ontwikkelen met de nieuwste tools, frameworks en trends op het gebied van testen zijn voorbeelden van leergierig. Geduldig is vooral op gebied van omgevingen, teamleden en projectbeslissingen, niet alles gaat (zo snel) zoals je wilt.

Wat is je leukste BlueTrail herinnering?
Ik werk nu bijna een half jaar voor BlueTrail en de kennissessies (het bij elkaar komen van collega’s met een doel) vind ik het leukste.

Waarom zouden nieuwe Professionals zich bij BlueTrail willen aansluiten?
BlueTrail is een leuk en gezond bedrijf waarbij Professionals centraal staan. BlueTrail biedt genoeg opdrachten aan die bij je wensen en ontwikkeling passen. En natuurlijk heb je de leukste collega’s.

Interesse in de inzet van Rob op een project?
Neem contact op met manager Carolien!

E-mail: c.deleeuw@bluetrail.nl
Mobiel: +31 (0)6 48 90 90 99

Bekijk mijn LinkedIn profielBekijk het LinkedIn profiel van Rob