Jasper van der Woude – GIS Specialist

Hoe ziet een dag eruit op je huidige opdracht?
Vanuit BlueTrail ben ik op dit moment gedetacheerd bij Waterschap Rijn en IJssel in Doetinchem. Hier werk ik als GIS-specialist.

Ik werk voornamelijk met de software ArcGIS Pro, waarin ik geografische gegevens/data beheer, analyseer en deel met andere waterschappers. Dit doe ik bij de afdeling waterbeheer. Je kunt hierbij dus denken aan gegevens zoals beken, sloten, kades en stuwen. Ik doe dit werk met veel plezier.|

Mijn werk bij het waterschap bestaat voornamelijk uit het uitvoeren van GIS-analyses, het maken van kaarten en het bieden van GIS-ondersteuning aan collega’s.

Wat zijn je lange termijn doelen en hoe past deze functie daarin?
Ik wil mijn kennis in GIS blijven uitbreiden om uiteindelijk zo breed mogelijk inzetbaar te zijn als GIS-specialist. Daarnaast vind ik het belangrijk om altijd plezier te hebben in/op het werk. Mijn doel is daarom dan ook om mijn gehele carrière op een plek te (blijven) werken waar ik lekker in mijn vel zit en het naar mijn zin heb.

Wat zijn volgens jou de belangrijkste kwaliteiten die nodig zijn om succesvol te zijn in deze functie?
Het is belangrijk om goed te kunnen luisteren en te begrijpen wat de vraag/het probleem is. Vaak zijn er ook meerdere mensen betrokken die allemaal nét even iets anders willen, en die geen GIS-jargon spreken. Vervolgens is het dan vaak een uitdaging om een oplossing te vinden. Goed communiceren, analytisch denkvermogen en probleemoplossend nadenken is daarbij heel belangrijk.

Wat is je leukste BlueTrail herinnering?
Dat moet toch wel het kerstuitje zijn geweest! Afgelopen jaar viel ik meteen met mijn neus in de boter, ik was in november net begonnen als professional bij BlueTrail, en de maand daarop was meteen het kerstuitje. Dat werd groots uitgepakt, met onder andere een prison escape en een kartwedstrijd.

Waarom zouden nieuwe Professionals zich bij BlueTrail willen aansluiten?
BlueTrail is een jong en energiek bedrijf waarin openheid en transparantie hoog in het vaandel staat. Het is een leuk team met een goed netwerk, en genoeg mogelijkheden om jezelf door te ontwikkelen.

Interesse in de inzet van Jasper op een project?
Neem contact op met manager Carolien!

E-mail: c.deleeuw@bluetrail.nl
Mobiel: +31 (0)6 48 90 90 99

Bekijk mijn LinkedIn profielBekijk het LinkedIn profiel van Jasper