Hans van Beijnen – Test Engineer

Hoe ziet een dag eruit op je huidige opdracht?
Het enige vaste moment op een dag is de Stand Up van het team waarin ik zit, een vast onderdeel van werken volgens Scrum. Verder is elke dag verschillend. Bij UWV word je uitgenodigd voor heel veel overleggen, presentaties, etc. Daarnaast ben ik ook actief voor de TestCommunity en de Vakgroep Testen.

Als er veel ontwikkelwerk plaatsvindt, spendeer ik een groter deel van mijn tijd met inlezen, het specificeren van testcases en het uitvoeren van tests.

Wat zijn je lange termijn doelen en hoe past deze functie daarin?
Van testers worden steeds meer technische kennis en vaardigheden gevraagd. UWV loopt op veel vlakken achter met de introductie van moderne methoden en technieken, maar op diverse vlakken wordt een inhaalslag gemaakt. Zo is er voor testen een beweging naar moderne open source testtooling.

Daarnaast is het belangrijk ook meer kennis te krijgen van het werk waar de andere mensen in mijn team mee bezig zijn, en hoe we elkaar het beste kunnen helpen.

Wat zijn volgens jou de belangrijkste kwaliteiten die nodig zijn om succesvol te zijn in deze functie?
Zoals gezegd is technische kennis en ervaring steeds belangrijker voor testers, naast een goede basis over testen, testtechnieken, risicoanalyse, en dergelijke. Ook denk ik dat communicatieve vaardigheden onmisbaar zijn voor het werken in een team.

Wat is je leukste BlueTrail herinnering?
Mijn leukste herinnering is de leuke avond van het Kerstdiner met aanhang. Aan andere events zoals festivals of sportwedstrijden heb ik nog niet deelgenomen.

Waarom zouden nieuwe Professionals zich bij BlueTrail willen aansluiten?
BlueTrail biedt de mogelijkheden om te groeien in de gewenste richting als professional en heeft bovendien een netwerk om daarbij passende opdrachten te vinden.

Interesse in de inzet van Hans op een project?
Neem contact op met manager Carolien!

E-mail: c.deleeuw@bluetrail.nl
Mobiel: +31 (0)6 48 90 90 99

Bekijk mijn LinkedIn profielBekijk het LinkedIn profiel van Hans